Opt postasi au fost retinuti, pentru ca nu au livrat corespondenta de la instante

Vineri, 28 Iunie 2019, ora 07:00
10742 citiri
Opt postasi au fost retinuti, pentru ca nu au livrat corespondenta de la instante
Foto: Posta Romana

Opt postasi au fost retinuti de politistii din Alba pentru abuz in serviciu si fals intelectual intr-un dosar in care au fost efectuate joi 23 de perchezitii, dintre care doua la punctele de lucru ale Postei din Sebes, iar restul la domiciliile unor actuali sau fosti angajati care sunt banuiti ca nu ar fi livrat destinatarilor corespondenta expediata de instantele de judecata.

"Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au luat masura retinerii fata de opt persoane", a transmis purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Alba, comisar-sef Luminita Prodan.

Sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia, politistii au efectuat, joi, 16 perchezitii in Sebes si sapte pe raza a cinci comune arondate Sebesului. Activitatile s-au derulat la doua puncte de lucru ale Postei si la domiciliile a 21 de actuali sau fosti angajati ai acestora.

Conform IPJ Alba, angajatii ar fi semnat, in fals, dovezile de livrare pe care le-ar fi expediat instantelor.

"Din cercetari a rezultat faptul ca, in perioada ianuarie 2018 - iunie 2019, acestia nu ar fi inmanat destinatarilor corespondenta expediata de catre instantele de judecata din municipiul Alba Iulia si ar fi semnat, in fals, in numele destinatarilor, dovezi si borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instantelor de judecata", arata sursa citata.

In urma perchezitiilor efectuate, Posta Romana a transmis ca, in paralel cu cercetarile Politiei, Corpul de Control al directorului general al companiei a demarat investigatii pentru a stabili daca suspiciunile indreptate impotriva angajatilor se confirma sau nu.

"Daca suspiciunile vor fi confirmate, se vor lua masuri drastice impotriva angajatilor care au dovedit neglijenta in serviciu", se arata intr-un comunicat dat publicitatii de CN Posta Romana.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#postasi retinuti corespondenta instante, #postati retinuti fals intelectual , #posta