Ziare.com

Fostul director general al Postei a obtinut in instanta reangajarea in companie

Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 11:20

   

Fostul director general al Postei a obtinut in instanta reangajarea in companie
Andrei Stanescu, fost director general al Postei Romane, a obtinut in instanta reangajarea in companie pe un post de sef Serviciu.

Stanescu a fost director general al companiei in perioada ianuarie - septembrie 2017, iar apoi a ocupat functia de sef Serviciu Control Financiar si de Gestiune. Cel din urma este si postul pe care l-a obtinut in instanta.

"Admite actiunea. Anuleaza Decizia nr. 891/23.02.2018 emisa de Compania Nationala Posta Romana. Obliga parata la reintegrarea reclamantului in postul si functia detinute anterior detinute anterior concedierii, respective de sef serviciu. Obliga parata la plata catre reclamant a unei despagubiri egala cu drepturile salariale indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii si pana la efectiva reintegrare, precum si la plata dobanzii legale aferente acestor drepturi salariale de la data concedierii si pana la plata efectiva a drepturilor. Ia act de precizarea reclamantului in sensul solicitarii cheltuielilor de judecata pe cale separata", potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti citata de Profit.ro.

Aceasta poate fi atacata in 10 zile de la comunicare.

Sursa citatea noteaza ca, dupa ce a fost numit in functia de sef Serviciu Control Financiar si de Gestiune, Andrei Stanescu a fost concediat din cauza "situatiei precare a Postei Romane". Insa operatorul postal inregistrase in 2016 si 2017 evolutii pozitive in ce priveste profitul, printre altele.

Potrivit datelor companiei, sub mandatul lui Stanescu, compania a inregistrat profit in fiecare luna.

Amintim ca, in septembrie 2017, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale de la acea vreme, Lucian Sova, a cerut demisia membrilor Consiliului de Administratie de la Posta Romana, precum si a directorului general interimar al companiei, Andrei Stanescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an.

In acelasi timp, Sova a si dispus trimiterea Corpului de Control al MCSI la Compania Nationala "Posta Romana" (CNPR).

In luna octombrie 2017, conducerea companiei a fost preluata de Elena Patrascu, care o luna mai tarziu facea plangere penala la DNA impotriva fostelor conduceri pe tema capitalizarii Posta Romana Broker de Asigurare, al carei fost presedinte CA a fost Andrei Stanescu.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1692 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor