ANAF a inceput procedurile de confiscare a imobilelor si terenurilor Grivco si Antena

Vineri, 29 August 2014, ora 17:51
7800 citiri
ANAF a inceput procedurile de confiscare a imobilelor si terenurilor Grivco si Antena

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a inceput procedurile de confiscare a terenurilor si cladirilor Grivco si Antena, si raporteaza periodic catre DNA stadiul procesului de trecere in proprietatea statului a imobilelor indicate in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

"Noi, prin cele doua unitati teritoriale de administrare, Administratia Sectorului 1 si Administratia judetului Ilfov, am demarat procedurile de executare si ducerea la indeplinire a dispozitiei deciziei Curtii de Apel. Ducem la indeplinire aceasta sarcina raportand periodic inclusiv DNA, care a instituit mare parte din masurile asiguratorii, privind stadiul ducerii la indeplinere a acestor masuri", a declarat pentru Mediafax presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu.

Voiculescu, condamnat Un deceniu dupa gratii, sediile Grivco si Antena 3 - confiscate

El a desemnat la nivelul central al ANAF un director general adjunct care coordoneaza aceast proces, avand si sustinerea de specialitate a Ministerului Finantelor Publice, intrucat la masurile de confiscare si trecere in proprietatea statului procedurile tin de minister.

"Unitatea care este desemnata sa execute nu face altceva decat sa solicite inscrierea la cartea funciara in baza titlului executoriu, adica decizia instantei de judecata. Inregistrarea bunurilor respective ca fiind proprietatea Ministerului Finantelor Publice. Pocedurile sunt in derulare, nu stiu cu precizie cat dureaza", a adaugat Diaconu.

Sechestru pe averea lui Voiculescu: Reactia trustului de presa Intact Media Group

Seful Fiscului a aratat ca este un caz relativ simplu pentru ANAF, intrucat procurorii au identificat si introdus in mod foarte clar bunurile care urmeaza a fi executate.

"Aici nu-si permite nimeni sa nu duca la indeplinire (...) Dupa parerea mea, ce este acolo este o masura de confiscare extinsa si confiscare in sine, care e generata de infractiuni, nu este legata de prejudiciu in minuta deciziei. Le consideram noi ca sunt consecinta infractiunii, dar, separat de asta, avem un prejudiciu de 60 de milioane euro, dar pe masuri asiguratorii vechi si pe alea viitoare. Decizia spune ca le vom indentifica", a mai spus Diaconu.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

In acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco.

Totodata, magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis confiscarea de la Dan Voiculescu a penthouse-ul din Soseaua Kisseleff, cu o valoare estimata de 250.000 de euro.

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#Antena Grivco confiscat, #imobile terenuri Grivco confiscate , #proces