Avocatul lui Bivolaru cere ca acesta sa fie audiat in Suedia

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 20:16
2349 citiri
Avocatul lui Bivolaru cere ca acesta sa fie audiat in Suedia
Foto: Arhiva

Avocatul lui Gregorian Bivolaru a depus vineri la instanta o cerere de audiere prin comisie rogatorie a liderului MISA, care ar fi azilant politic in Suedia.

Intrebat de presedintele completului de judecata de ce Bivolaru nu se prezinta la proces si este necesara o comisie rogatorie, avocatul a declarat ca acesta nu se poate intoarce in tara, deoarece "i-ar putea fi ingradite anumite drepturi", fara a preciza, insa, care sunt acestea.

La remarca presedintelui de complet, care a aratat ca la dosar nu se afla nicio dovada a faptului ca Bivolaru este azilant politic, avocatul a spus ca refuzul extradarii este o dovada ca liderul MISA a primit azil in Suedia.

Tot vineri instanta le-a audiat in sedinta secreta, la cererea lor, pe Madalina Dumitru si Mirona Farcasi.

Gregorian Bivolaru le scrie din Suedia judecatorilor romani si le da sfaturi

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitiei au reluat vineri judecarea dosarului lui Gregorian Bivolaru, dupa ce in 11 iunie cererea formulata de avocatul liderului MISA, care a solicitat recuzarea completului de judecata, a fost respinsa.

O alta cerere, de abtinere, formulata de unul dintre judecatorii din complet, a fost de asemenea respinsa, a declarat pentru NewsIn avocatul lui Bivolaru.

Avocatul liderului MISA a precizat din nou ca, din datele pe care el le detine, Bivolaru s-ar afla in continuare in Suedia, dupa cum chiar acesta a spus intr-o interventie telefonica pe un post de televiziune, dezmintind informatiile potrivit carora ar fi plecat in Franta, aparute in presa din Romania.

La sfarsitul lunii mai, chestorul Petre Toba, seful Politiei Romane, declara ca exista informatii potrivit carora Gregorian Bivolaru ar fi parasit Suedia.

Procesul lui Gregorian Bivolaru, reluat pe 24 mai

Procesul lui Gregorian Bivolaru s-a reluat in 24 mai, dupa ce magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis, in 12 aprilie, recursul procurorilor, au casat sentinta Curtii de Apel Alba si au decis rejudecarea dosarului in care liderul MISA este acuzat de perversiune sexuala, act sexual cu un minor si trafic de minori.

Curtea de Apel Alba Iulia a mentinut decizia Tribunalului Sibiu, care l-a achitat pe Gregorian Bivolaru, in 24 aprilie 2010, pentru o parte dintre acuzatii, in dosarul in care era judecat pentru relatii sexuale cu o minora, magistratii constatand, de asemenea, ca in cazul altor acuzatii din dosar a intervenit prescriptia.

"In ce-l priveste pe inculpatul Bivolaru Gregorian instanta a dispus incetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale pentru savarsirea infractiunilor de coruptie sexuala, act sexual cu un minor ambele in forma continuata si trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei", se arata intr-un comunicat al Tribunalului Sibiu, in care se preciza ca "pentru infractiunile de perversiune sexuala in forma continuata, 2 infractiuni de act sexual cu un minor in forma continuata si 2 infractiuni de trafic de minori, inculpatul Bivolaru Gregorian a fost achitat".

In comunicatul Tribunalului Sibiu se mai precize si ca in cazul lui Farkas Ferenc Zsolt si Farcasi Maria Mirona instanta a dispus incetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale pentru savarsirea infractiunilor de tentativa la infractiunea de trafic de migranti si respectiv savarsirea infractiunii de coruptie sexuala in forma continuata.

Dosarul fusese inaintat la Tribunalul Sibiu de catre Tribunalul Bucuresti - Sectia I penala, la data de 13 ianuarie 2005, in urma admiterii cererii de stramutare formulata de Gregorian Bivolaru.

Bivolaru a fost judecat in lipsa, intrucat se afla in Suedia, unde a primit azil, dupa ce a invocat considerente politice. Decizia autoritatilor suedeze de a acorda rezidenta liderului MISA dateaza de la inceputul lui 2006.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Gregorian Bivolaru comisie rogatorie, #Gregorian Bivolaru MISA, #Gregorian Bivolaru proces , #proces
Comentarii
Poza elem
elem
rank 5
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5