Cantaret de muzica populara, trimis in judecata pentru delapidare

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 22:51
4359 citiri
Cantaret de muzica populara, trimis in judecata pentru delapidare
Foto: Arhiva

Un interpret de muzica populara din Bihor a fost trimis in judecata sub acuzatia de delapidare a peste 100.000 de lei ca sa-si finanteze propria firma de creditare.

Adevaratul criminal in cazul Tundrea, condamnat la 22 de ani de inchisoare

In acelasi caz, alaturi de barbat au fost trimise in judecata, tot pentru delapidare, atat sotia cantaretului de muzica populara, cat si o alta persoana, foste angajate la Cooperativa Creditul de Vest din Beius, relateaza Mediafax.

Mai exact, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Beius au finalizat cercetarile in cazul cantaretului de muzica populara Radu Potoran, al sotiei sale, Gabriela Potoran, si al Dacianei Monica Pojoca, cele din urma foste angajate ale Cooperativei Creditul de Vest - filiala Beius, si au dispus trimiterea in judecata a acestora pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, delapidare in forma continuata si inselaciune.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Beius, procurorul Adriana Ardelean, a declarat ca cele trei persoane au fost anchetate in urma unor reclamatii depuse de clientii institutiei de credit carora le-au sustras din conturi 100.139 de lei pentru a-i folosi in interesul unei institutii cu acelasi obiect de activitate, Casa de Ajutor Reciproc Bihorul, infiintata in 2008.

Din ancheta procurorilor a reiesit ca, in martie 2008, la desfiintarea Cooperativei Creditul de Vest, Gabriela Potoran si Daciana Pojoca, casiere si economiste in cadrul institutiei, au transferat depozitele a patru clienti, fara acordul acestora, in contul Casei de Ajutor Reciproc (CAR) Bihorul Beius.

Ardelean a spus ca asociatia respectiva a fost infiintata de sotul Gabrielei Potoran, Radu Potoran, care avea functia de presedinte, iar cele doua calitatea de contabil si membru in Consiliul Director.

Potrivit sursei citate, asociatia avea obiect de activitate similar cu Cooperativa Creditul de Vest, acordarea de imprumuturi si racolarea de membri care sa contribuie la constituirea si cresterea fondului social al organizatiei. Potrivit statutului, "primirea membrilor in casa de ajutor reciproc se face pe baza exprimarii vointei libere a fiecarui candidat", prevederi pe care sotii Potoran nu le-au respectat.

"Depozitele Cooperativei Creditul de Vest au fost transferate catre CAR Bihorul Beius fara stirea si acordul partilor vatamate, profitand de varsta si nestiinta acestora. Transferul acestor sume si preluarea lor s-a efectuat in scopul de a asigura, in mod ilegal, un fond social pentru CAR Bihorul Beius.

Banii delapidati au fost folositi ulterior pentru acordarea unor imprumuturi catre membrii CAR Bihor, plata chiriei si a salariilor, punand astfel partile vatamate in situatia de a nu-si mai putea recupera depozitele", a spus Ardelean.

Chemati la audieri, Daciana Pojoca a negat acuzatiile, iar sotii Potoran au refuzat sa faca vreo declaratie in fata procurorilor.

Primar din Calarasi trimis in judecata pentru mita de 30.000 de euro

Inainte de trimiterea in judecata a celor trei, pentru ca deponentii sa isi poata recupera banii la finalul procesului penal care se va derula la Judecatoria Beius, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator pe bunurile mobile si imobile detinute de cei trei invinuiti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#interpret muzica populara, #delapidare 100 000 euro, #Radu Potoran trimis judecata , #proces