Casuneanu l-a dat in judecata pe Catalin Voicu

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 09:42
2349 citiri
Casuneanu l-a dat in judecata pe Catalin Voicu
Foto: Arhiva

Omul de afaceri Costel Casuneanu l-a dat in judecata pe senatorul Catalin Voicu pe motiv ca nu i-a mai inapoiat o suma mare de bani.

Costel Casuneanu sustine ca suma de 200.000 de euro reprezinta un imprumut pe care senatorul Catalin Voicu "a uitat" sa i-l mai returneze, desi scadenta era la finele anului 2009.

Senatorul PSD Catalin Voicu, arestat in martie 2010, a fost dat in judecata de Costel Casuneanu, iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru ianuarie 2012.

In actiunea civila inaintata instantei in urma cu doua luni de catre Costel Casuneanu, omul de afaceri sustine ca banii pe care i-ar fi dat lui Voicu au fost un imprumut, dar admite ca nu are nicio dovada in acest sens, scrie Adevarul.

Catalin Voicu ramane in arest

"In luna iulie 2009, la solicitarea lui Catalin Voicu, cu care ma aflam in relatii de prietenie, am fost de acord sa-i dau un ajutor financiar cu titlu de imprumut pana ce va reusi sa recupereze o suma de bani de la un debitor al sau, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului 2009. (...) Precizez ca nu am incheiat un contract in forma scrisa, intrucat asa cum am aratat ma aflam in relatii de prietenie cu Catalin Voicu", sustine Casuneanu, care, la acea data, i-ar fi dat lui Voicu 250.000 de lei.

Dupa doua luni, in septembrie 2009, Voicu i-ar mai fi cerut lui Casuneanu alti 200.000 de euro, pe care urma sa-i inapoieze in cel mult trei luni.

"Termenul de restituire a sumei de bani a fost stabilit de comun acord de catre ambele parti. (...) Intrucat scadentele convenite au fost depasite cu peste un an, am inteles sa promovez prezenta actiune, ce rog sa fie admisa", arata Casuneanu in solicitarea adresata instantei in speranta ca-si va recupera banii de la Voicu.

De altfel, DNA a pus sechestru pe 200.000 de euro din conturile lui Costel Casuneanu, urmand ca banii sa fie confiscati daca acesta este gasit vinovat de fapte de coruptie.

Conform DNA, schema infractionala era relativ simpla: Costel Casuneanu a apelat la senatorul Catalin Voicu, care, in schimbul unor foloase necuvenite, ar fi intervenit pe langa judecatorul Florin Costiniu, care, in calitate de sef al Sectiei Civile de la Inalta Curte, ar fi putut influenta castigarea unor litigii avute pe rol de catre omul de afaceri.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Casuneanu judecata Catalin Voicu, #catalin Voicu spaga Casuneanu, #proces Voicu Casuneanu , #proces