Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte, condamnat la inchisoare cu executare

Marti, 17 Ianuarie 2017, ora 15:51
18338 citiri
Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte, condamnat la inchisoare cu executare
Foto: captura video Digi24

Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte Traian Basescu, a fost condamnat, marti, de Tribunalul Bucuresti, la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Fiul lui Mircea Basescu, fratele fostului presedinte al Romaniei, ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la DIICOT in solutionarea favorabila a dosarului in care acesta era cercetat.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta a mai dispus revocarea masurii controlului judiciar pe cautiune pentru Dragos Basescu, instituita de procurori si mentinuta ulterior in timpul judecarii dosarului.

Dragos Basescu a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in octombrie 2015, pentru trafic de influenta, impreuna cu omul de afaceri Ciprian Nistor.

In timpul judecarii cauzei la Tribunalul Bucuresti, Ciprian Nistor a ales procedura simplificata si a recunoscut faptele asa cum sunt descrise in rechizitoriu, iar in 5 mai 2016 a fost condamnat la trei ani inchisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenta. Nistor a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, care in septembrie 2016 l-a condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare.

Din mai 2016, procesul a continuat pentru Dragos Basescu, judecata fiind incheiata dupa zece termene, in 10 ianuarie, cand pronuntarea a fost amanata pentru 17 ianuarie.

Sentinta de marti a Tribunalului Bucuresti poate fi contestata la Curtea de Apel, care va da o decizie definitiva in acest dosar.

Potrivit DNA, pe 13 martie 2014, Dragos Basescu, impreuna cu Nistor Ciprian, i-a cerut lui Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL (denuntator in cauza), 500.000 de euro pentru respingerea arestarii intr-o contestatie formulata de catre DIICOT. Dragos Basescu ar mai fi cerut 500.000 de euro pentru o solutie favorabila in cauza respectiva, dar si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denuntatorului.

"In sprijinul acestor pretentii, inculpatul Basescu Dragos a lasat sa se creada ca are influenta pe langa organele judiciare respective si chiar a promis ca va interveni in sensul celor aratate mai sus. Deoarece denuntatorul le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, inculpatul Dragos Basescu i-a propus acestuia ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro, esalonat, pe o perioada de pana la doi ani, in functie de evolutia dosarului", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Dragos Basescu condamnat, #nepot Basescu condamnat , #proces