Iulia Motoc, judecator CCR: Au existat incalcari grave ale statului de drept (Video)

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 20:41
6734 citiri
Iulia Motoc, judecator CCR: Au existat incalcari grave ale statului de drept (Video)
Foto: B1 TV

Iulia Motoc, judecator al Curtii Constitutionale, a declarat, miercuri seara, ca in procesul de suspendare a lui Traian Basescu "au existat incalcari grave ale statului de drept".

Iulia Motoc a evitat sa raspunda daca procedurile de suspendare a presedintelui au reprezentat o "tentativa de lovitura de stat".

Iulia Motoc: Daca nu sesizam organismele internationale, CCR nu rezista

"Au existat incalcari grave ale statului de drept. Teoria loviturii de stat trebuie argumentata cu un studiu academic aprofundat. Acest studiu se va face. (..) A fost o inginerie juridica evidenta pentru oricine: restrangerea competentelor CCR, mutarea Monitorului Oficial in subordinea Guvernului, revocarea Avocatului Poporului, a presedintilor celor doua Camere si, in ultima instanta, suspendarea presedintelui", a declarat Iulia Motoc intr-o emisiune a postului B1.

Motoc: Am primit amenintari, autorii reali sunt altii, mai puternici

Iulia Motoc a declarat ca intentiile majoritatii parlamentare, anuntate pe 2 iulie, privind revocarea judecatorilor Curtii Constitutionale au reprezentat o "amenintare politica foarte grava". Care, mai apoi, au luat si o alta turnura.

"Cel mai grav lucru a fost atacul la adresa Curtii din preziua avizului pentru suspendarea presedintelui. Aspazia Cojocaru a fost amenintata cu moartea. Acest lucru a dus la fragilizarea Curtii. Este fara precedent in Europa ca un judecator ca fie amenintat in acest fel.

Am primit si eu amenintari, si prin mail. Sunt convinsa ca autorii reali sunt unii mult mai puternici, decat cei care au aparut in prim plan. Cred ca sunt mai multi autori", a mai spus Iulia Motoc.

Iulia Motoc, judecator CCR: Intimidarile sunt din ce in ce mai agresive (Video)

Judecatorul CCR a daugat ca nu a fost sunata niciodata de vreun lider politic si ca nu se "simte implicata in viata politica".

"Cred ca in acest moment nu mai exista pericolul revocarii. (...) Sper ca atacurile impotriva noastra se vor opri", a concluzionat judecatoarea Motoc.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Iulia Motoc suspendare Basescu, #Iulia Motoc lovitura stat, #Iulia Motoc Curtea Constitutionala , #proces