Curtea de Apel Pitesti va decide vineri daca Cristian Cioaca ramane in arest

Vineri, 08 Martie 2013, ora 09:01
1455 citiri
Curtea de Apel Pitesti va decide vineri daca Cristian Cioaca ramane in arest
Foto: Arhiva

Judecarea recursului formulat de Cristian Cioaca, dupa respingerea de catre Tribunalul Arges a cererii de revocare a masurii arestarii preventive, a fost programata vineri, 8 martie, la Curtea de Apel Pitesti.

Recursul va fi judecat de completul Penal Semiurgent 3 din cadrul Sectiei Penale a Curtii de Apel Pitesti, cu incepere de la ora 12,00, conform informatiilor publicate joi pe site-ul instantelor de judecata din Arges.

Decizia judecatorilor de la Curtea de Apel Pitesti, de admitere sau de respingere a recursului, va fi definitiva.

Tribunalul Arges a respins, pe 4 martie, cererea de revocare a masurii arestarii preventive formulata de Cristian Cioaca la primul termen al procesului in care este judecat pentru uciderea sotiei sale Elodia Ghinescu.

Cristian Cioaca a cerut instantei revocarea arestarii preventive

Urmatorul termen pe fond in procesul de omor a fost stabilit pentru data de 2 aprilie.

Cristian Cioaca este incarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde a fost transferat in data de 30 ianuarie.

Inculpatul a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, in august 2007.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care politistul Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia. Ulterior, inculpatul a transat cadavrul victimei si a transportat fragmentele intr-un loc necunoscut.

Anchetatorii mai sustin ca in noaptea savarsirii crimei, copilul minor al cuplului se afla in apartamentul in care locuiau cei doi soti.

Cristian Cioaca se afla in arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Cioaca arest proces, #Cioaca revocare arestare, #proces Cioaca Elodia , #proces