Dan Ioan Popescu, despre confiscarea averii: Voi da statul in judecata

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 13:56
1582 citiri
Dan Ioan Popescu, despre confiscarea averii: Voi da statul in judecata
Foto: Arhiva

Fostul ministru Dan Ioan Popescu a declarat vineri ca va da statul in judecata dupa ce Curtea Suprema a decis confiscarea a 4 milioane de lei din averea sa. Fostul demnitar a acuzat procurorii si judecatorii care s-au ocupat de cazul sau ca au facut un abuz.

"Este aberant ca in justitia romana sa intreb de ce sunt acuzat si sa mi se raspunda: O sa aflati. Este o proasta functionare a justitiei, judecatorii nu au iesit de sub influenta politicului", a acuzat Dan Ioan Popescu, intr-o interventie la Antena 3.

"De ce un judecator, fost membru marcant al PDL, a tinut sa conduca sedintele?! Este si motivul pentru ca eu am refuzat sa mai merg la intalniri, si au fost doar avocatii mei", a continuat fostul ministru, argumentandu-si suspiciunile de implicare politica in dosarul in care este acuzat ca nu isi poate justifica o parte din avere.

Dan Ioan Popescu a sustinut ca pe tot parcursul anchetei a prezentat documente, prin care isi justifica banii castigati si bunurile obtinute, dar ca procurorii i le-au refuzat.

"Mi se pare aberant sa prezint documente, precum extrase bancare, si judecatorul sa spuna ca nu sunt valabile. Sau, sa mi se spuna ca o persoana fizica nu este autorizata sa faca operatiuni in valuta pe teritoriul Romaniei. (...) Eu prezint un document, dar mi se spune ca nu e bun ca nu are stampila, cand vin cu stampila zic ca e bun, dar nu cred ca e valabil. Sunt persoane socate de acest caz", a spus D.I. Popescu. Intrebat daca dupa toate aceste abuzuri va da statul in judecata, fostul ministru a spus: "Fara discutie. Am fost terfelit inutil ani de zile. Vreau sa o fac in numele cetatenilor aceia mici care nu isi pot aduce adevarul la iveala".

Dan Ioan Popescu a mai spus ca asteapta inca justificarea Inaltei Curti privind justificarea averii sale, care in acest moment i se pare inexplicabila. "Avocatii mei nu au avut acces la documente. Oficial eu nu stiu nimic. Voi continua cu recurs in tara si in mod sigur in strainatate", a subliniat el.

Instanta suprema a decis, joi, ca fostul ministru Dan Ioan Popescu si sotia sa, Elena, nu pot justifica cheltuieli in valoare de peste 4 milioane de lei, astfel ca a cerut confiscarea sumei din averea celor doi. Hotararea nu este definitiva si poate fi contestata.

Potrivit deciziei ICCJ, Dan Ioan Popescu si sotia sa au efectuat cheltuieli nejustificate de 4.081.676,80 de lei, suma care va trebui platita catre bugetul de stat in termen de 30 de zile de la ramanerea irevocabila a sentintei. De asemenea, cei doi au fost obligati la plata de cheltuieli judiciare catre stat in valoare de 17.935 de lei. Judecatorii au decis si mentinerea sechestrului in cauza. Decizia instantei vine in urma unei sesizari facute de procurorul general in 2005, la Comisia de Control a Averilor de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Ioan Popescu avere confiscata, #dan ioan popescu avere , #proces