Ziare.com

Deutsche Welle: Din nou despre confiscarea averilor

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 16:30

   

Deutsche Welle: Din nou despre confiscarea averilor
Decizie fara precedent in justitia romaneasca: Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis confiscarea unui milion de euro din averea fostului ministru PSD Dan Ioan Popescu.

Fostul ministru Dan Ioan Popescu a facut o declaratie foarte sigura de sine: "Este o decizie aberanta dupa sapte ani in care expertizele tehnice si contabile au demonstrat nu numai ca justific cheltuielile facute prin venituri, ci am un surplus de venituri plecand de la valoarea zero in 2000, ca si cum as fi intrat in pozitia de ministru ca un nou nascut", scrie Deutsche Welle.

Fostul ministru a mai anuntat ca va ataca sentinta si la nevoie va apela si la instantele europene. Ar fi neobisnuit, deoarece pana acum la CEDO au ajuns saracii si persecutatii regimului comunist sau ai abuzurilor politiei, dar nu invingatorii tranzitiei.

La CEDO au ajuns cei fara pile si care au fost victime sigure ale statului abuziv. Ar fi insa un precedent interesant ca cei bogati sa ceara protectie in numele drepturilor universale ale omului.

Citeste mai mult despre Din nou despre confiscarea averilor pe Deutsche Welle.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 652 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

La Canal cu Hotii ajunsi ministri !

Sa o spuna lui Mutu ca are avere din "Tranzactii Anterioare " ! Toti cei ce s-au perindat pe la guvernare ,si-au lins degetele,iar altii chiar au mincat "mierea" cu polonicu. Dar din punct de vedere ...legal,daca justitia aduce probe ca averea sa facut fraudulos,inseamna ca SE POATE CONISCA. Prezumtia de avere LICITA si cea ILICITA,daca este probata de acuzare,este valabila. Numai atunci cind justitia ar cere ca acuzatu sa aduca probe de justificare,nu este legal. In cazul fostului Ministru,acuzarea A ADUS PROBE,acuzatul fiind obligat sa vina cu contra-argumente. Unde este acel......FARA PRECEDENT CLAMAT DE OPOZITIE ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor