Dinel Nutu (Staicu) a fost eliberat pe cautiune

Joi, 10 Mai 2012, ora 13:22
1974 citiri
Dinel Nutu (Staicu) a fost eliberat pe cautiune

Magistratii Judecatoriei Sectorului 2 au admis miercuri cererea lui Dinel Nutu (Staicu) si au decis punerea sa in libertate pe cautiune, in dosarul in care este judecat pentru prejudicierea Transgaz Medias.

Dinel Staicu a depus o garantie de 50.000 de euro la Trezoreria statului drept cautiune. Procurorii au declarat recurs fata de decizia Judecatoriei Sectorului 2.

Dinel Nutu, fost Staicu, este judecat de magistratii Judecatoriei Sectorului 2, alaturi de alte persoane, pentru prejudicierea Transgaz Medias. In acest dosar, instanta a emis pe 13 aprilie 2011 un mandat de arestare pentru 30 de zile, in lipsa.

Dinel Nutu, condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare intr-un alt dosar, a fost adus in tara pe 28 aprilie, dupa ce a fost prins in Urgaria si a fost predat de politistii ungari omologilor romani in Vama Bors, din judetul Bihor.

Judecatoarele care l-au eliberat pe Dinel Staicu, audiate de procurorii DNA

Pe numele lui Dinel Nutu, fost Staicu, Judecatoria Sectorului 4 emisese, in luna aprilie 2011, un mandat european de arestare, acesta fiind condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare in dosarul falimentarii BIR.

O instanta din Ungaria a decis, pe 21 aprilie, ca Dinel Nutu ramane in arest 11 zile, la Budapesta. Dinel Nutu a declarat la iesirea din sala de judecata ca nu se face vinovat de falimentarea Bancii Internationale a Religiilor si ca intentiona sa se intoarca in Romania pentru a-si ispasi pedeapsa.

Biroul SIRENE Romania a fost anuntat, in noaptea de 19 spre 20 aprilie, despre depistarea lui Dinel Staicu pe raza localitatii Mako, din Ungaria, astfel ca IGPR a informat Ministerul Justitiei, pentru a initia procedurile de predare a acestuia, a anuntat miercuri Politia Romana.

Perchezitii in casa lui Dinel Staicu: Anchetatorii au ridicat mai multi saci cu documente

Potrivit sursei citate, Dinel Nutu, fost Staicu, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si abuz in serviciu contra intereselor publice si urmarit international in baza unui mandat european de arestare, a fost depistat, marti seara, de politistii din Ungaria pe raza localitatii Mako.

Judecatoria Sectorului 4 a emis, la 6 aprilie, un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, noul nume al omului de afaceri Dinel Staicu, dupa ce acesta a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare, insa a fugit din tara inainte de pronuntarea acestei decizii.

Dinel Staicu si-a schimbat cartea de identitate de doua ori in ultimele doua luni, in februarie si in aprilie, iar ultima data si numele, astfel ca acum il cheama Nutu Dinel.

In ianuarie, Dinel Staicu a solicitat schimbarea numelui pe cale administrativa, fapt publicat in Monitorul Oficial, Partea a III-a, iar in februarie si-a achizitionat un apartament in sectorul 2 al Capitalei si a solicitat stabilirea domiciliului la aceasta adresa si o noua carte de identitate, act ce i-a fost eliberat fara sa-si schimbe si numele.

De 1 aprilie, potrivit surselor, Dinel Staicu s-a prezentat la unul dintre ghiseele Biroului de Evidenta a Populatiei si a solicitat o noua carte de identitate, de aceasta data pe numele de Nutu Dinel. Patru zile mai tarziu, omul de afaceri a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare in dosarul falimentarii BIR, iar o zi mai tarziu a fost dat in urmarire nationala, numai ca pe vechiul nume.

De altfel, baza de date nationala se actualizeaza la zece zile, astfel ca noul nume al omului de afaceri nu a fost transmis la timp instantei de judecata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dinel Staicu proces, #Dinel Nutu proces, #Dinel Staicu judecata libertate , #proces