DNA: Sefa ITM Timis ii ierta de amenzi pe cei care donau bani catre PDL (Video)

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 11:44
4312 citiri
DNA: Sefa ITM Timis ii ierta de amenzi pe cei care donau bani catre PDL (Video)
Foto: Arhiva

Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Timis, Cornelia Corescu, membru PDL, a ajuns dupa gratii.

Anchetatorii de la DNA sustin ca sefa ITM Timis strangea bani pentru PDL si ii ierta de amenzi si dosare penale pe cei care ajutau filiala Timis cu donatii de cel putin 10.000 de lei, potrivit Adevarul.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori reiese ca, in perioada iulie-august, Cornelia Corescu, in calitate de inspector-sef al ITM Timis, prin intermediul lui Vasile Medesan, i-a pretins unui denuntator, administrator la o societate comerciala, suma de 10.000 de lei, indicandu-i ca banii sa fie achitati ca donatie pentru organizatia judeteana de partid din care acestia faceau parte - PDL.

In schimb, Corescu urma sa intervina la functionari din subordinea sa, asupra carora avea influenta, pentru a-i determina sa nu aplice firmei denuntatorului sanctiunile contraventionale corespunzatoare referitoare la incalcarea legislatiei muncii, pentru o serie de nereguli constatate, spun procurorii DNA.

Deoarece denuntatorul nu a achitat decat 1.000 de lei din suma ceruta, Corescu a dispus ca o angajata din subordine sa inlocuiasca procesul verbal initial cu un altul in care se consemnau imprejurari nereale ce ar fi atras sanctiuni mai aspre.

Cornelia Corescu, membru PDL din 1996, a fost retinuta, miercuri seara, pentru 24 de ore, de procurorii anticoruptie pentru complicitate la trafic de influenta si instigare la abuz in serviciu.

Directorul ITM Timis, retinut pentru coruptie

"Clienta mea a fost retinuta pentru o perioada de 24 de ore. Acuzatii de trafic de influenta care, in opinia noastra, nu au o logica clara fata de prevederile Codului Penal, posibil maine (joi - n.r.) sa asistam la o schimbare de incadrare, cu care, de altfel, unele dintre institutiile din cladirea aceasta ne-au obisnuit.

Din cele relatate de procurori, probabil se va merge mai departe cu alte masuri preventive. (...) Este vorba de mai multe infractiuni: instigare la abuz in serviciu si complicitate la trafic de influenta", a spus avocatul Corneliei Corescu, Adrian Fanu Moc

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#itm timis pdl retinut, #cornelia corescu donatii pdl , #proces