Fiul unei judecatoare, iertat de magistrati, desi a fost prins vanzand hasis

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 14:25
2404 citiri
Fiul unei judecatoare, iertat de magistrati, desi a fost prins vanzand hasis
Foto: Adevarul

Dan Spranceana (foto), fiul unei judecatoare din Craiova, a scapat de inchisoare gratie unei pedepse de trei ani cu suspendare, desi a fost prins in flagrant in timp ce vindea hasis.

Tanarul a fost retinut in 2007, chiar in momentul in care incerca sa vanda stupefiantele tocmai din Maroc contra sumei de 1.000 de euro, scrie Adevarul.

Fiul magistratului Daniela Spranceana, de la Judecatoria Craiova, a cazut atunci in plasa procurorilor DIICOT, care i-au organizat un flagrant. Proaspat absolvent al Facultatii de Drept din Banie, tanarul a fost saltat exact cand incerca sa-i plaseze 60 de grame de hasis unui craiovean domiciliat in Bucuresti.

Anchetatorii au stabilit ca drogurile fusesera cumparate din Maroc de Dan Spranceana, care le introdusese in tara prin Vama Cenad, in dimineata de 15 august 2007, stupefiantele fiind ascunse de craiovean in lenjeria intima.

Anchetatorii au testat drogurile gasite asupra lui Spranceana intr-un laborator specializat, confirmandu-se faptul ca este vorba de hasis.

La 29 august 2007, cei doi craioveni au fost trimisi in judecata pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri si introducerea in tara de stupefiante.

Doua zile mai tarziu, Tribunalul Dolj a dispus judecarea in stare de libertate a celor doi tineri pe motiv ca nu reprezinta pericol social. Dan Spranceana a cerut stramutarea dosarului de la Craiova, iar dosarul a juns la Tribunalul Arad.

Instanta l-a condamnat pe Dan Spranceana la un an de inchisoare pentru trafic de droguri de risc si alti trei ani pentru introducere in tara de droguri de risc fara drept. Pedepsele au fost contopite, fiul judecatoarei urmand sa execute condamnarea cea mai grea, cea de trei ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de cinci ani. Judecatorii au suspendat insa executarea pedepsei.

Tanarul este insa obligat sa respecte o serie de conditii, vreme de sase ani: sa se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probatiune al Tribunalului Dolj, sa anunte schimbarile de domiciliu, resedinta sau locuinta, precum si orice deplasare care depaseste opt zile.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#fiu magistrat trafic droguri, #Dan Spranceana trafic droguri , #proces