Ioan Avram Muresan, insotit de un medic la audierile pentru dosarul "Caltabosul"

Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 20:56
2167 citiri
Ioan Avram Muresan, insotit de un medic la audierile pentru dosarul "Caltabosul"

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan va fi asistat de un medic din reteaua penitenciarelor, la audierile din 11 februarie din dosarul "Caltabosul", a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Masura ICCJ vine dupa ce, luni, lui Muresan i s-a facut rau in sala de judecata si nu si-a administrat doza de insulina, informeaza Evenimentul Zilei.

Fostul ministru a spus, luni, in cursul dezbaterilor privind recursul sau si al fostului ministru Decebal Traian Remes, ca vrea sa dea o declaratie, iar dupa doua minute de la inceperea acesteia a precizat ca i s-a facut rau si ca trebuie sa isi faca doza de insulina. Cazul a fost astfel suspendat pentru doua ore de catre ICCJ.

Ioan Avram Muresan a mentionat, dupa reluarea sedintei, ca nu si-a facut doza de insulina, deoarece nu a avut un tester cu care sa-si verifice nivelul glicemiei, insistand ca fara un medic specialist si fara cunoasterea precisa a glicemiei nu isi administreaza singur insulina.

ICCJ a amanat astfel pentru data de 11 februarie judecarea recursurilor, acesta fiind ultimul termen care se mai acorda in acest caz. In plus, se va trimite o adresa la Spitalul Penitenciarului Rahova si la Administratia Nationala a Penitenciarelor, urmand a se cere astfel prezenta unui medic de specialitate la termenul stabilit.

O amanare anterioara a avut loc pe 3 decembrie 2012, cand fostul ministru nu a putut fi audiat de instanta, spunand ca nu se simte capabil sa dea o declaratie coerenta din cauza starii sale de sanatate. Instanta a amanat astfel termenul pentru luni, 14 ianuarie, solicitand totodata INML urgentarea expertizei starii de sanatate a lui Muresan.

Ioan Avram Muresan ameninta cu dezvaluiri, in dosarul "Caltabosul"

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, condamnat la 7 ani de inchisoare pentru deturnare de fonduri, ameninta ca va da in vileag presiunile si santajele la care a fost supus, in timpul dosarului "Caltabosul".

"Vreau sa dau o declaratie in care sa demasc presiunile la care am fost supus, santajele. Cei de la DNA, procurorul de caz, care mi-a zis sa declar impotriva lui Remes si dosarul se va intoarce la DNA si va fi inchis, ca oricum e prost facut", a declarat Ioan Avram Muresan, pentru TVR.

Dosarul "Caltabosul" a fost deschis dupa ce procurorii au aratat ca Remes a primit, prin intermediul lui Muresan, mita in valoare de 15.000 de euro si produse alimentare in valoare de 1.500 de lei. Ioan Avram Muresan vrea sa obtina internarea intr-un spital penitenciar sau chiar eliberarea pentru cateva luni.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ioan Avram Muresan medic audieri, #Ioan Avram Muresan audieri dosar Caltabosul, #Muresan audieri Caltabosul , #proces