Ziare.com

Jean Valvis, acuzat ca a tras pe sfoara familia Bertschmann - Povestea afacerii

Marti, 27 August 2013, ora 08:20

   

Jean Valvis, acuzat ca a tras pe sfoara familia Bertschmann - Povestea afacerii
Tribunalul din Geneva ar putea decide, marti, inceperea urmaririi penale impotriva omului de afaceri Jean Valvis, acuzat de inselaciune, abuz de incredere si gestiune frauduloasa.

Acesta este acuzat la cererea mostenitorilor fostului sau partener, multi-milionarul elvetian Hans Bertschmann, precizeaza Evenimentul Zilei.

In urma cu 20 de ani Jean Valvis a avut o relatie cu Caroline Bertschmann, convingandu-l pe tatal sau, om de afaceri elvetian, sa investeasca in Romania.

Una dintre primele afaceri realizate de Valvis cu banii lui Bertschmann a fost preluarea Dorna Apemin. Initial, participatia celor doi in societate, direct sau indirect, era de 50-50.

Societatea a evoluat fulminant, permitandu-le actionarilor sa vanda in 1996 un pachet de actiuni de 20% cu 7.200.000 euro unui fond de investitii al Societe Generale, o parte din bani fiind investiti in dezvoltarea celeilalte companii din grup, LaDorna.

In 2002, da prima mare lovitura de afaceri, reusind sa vanda Dorna Apemin gigantului Coca-Cola, printr-o subsidiara a acesteia din urma pentru un pret de 39 de milioane de dolari. Din acesti bani, la Bertschmann au ajuns, potrivit avocatilor sai de la Ador si asociatii din Geneva, doar putin peste 4,5 milioane de dolari, desi procentul de actiuni il indrituia sa primeasca 12 milioane de dolari.

Din pretul total platit, aproape 10 milioane de dolari reprezinta contravaloarea unui contract de non-concurenta intre Valvis personal si Coca-Cola, contract initial pe 10 ani, apoi redus la 3 ani, lucru care i-a permis sa dezvolte actualul business cu ape minerale Aqua Carpatica.

In procesul de la Geneva, interesele familiei Bertschmann sunt reprezentate de Hammond, Bogaru si Asociatii, care ii cer acum lui Valvis un procent echitabil din vanzarea La Dorna, despre care se spune ca ar fi atins un nivel de 70-100 milioane de dolari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1417 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor