Masacru la coaforul Perla: Gheorghe Vladan, condamnat la inchisoare pe viata (Video)

Marti, 12 Februarie 2013, ora 15:29
4219 citiri
Masacru la coaforul Perla: Gheorghe Vladan, condamnat la inchisoare pe viata (Video)
Foto: Arhiva

Gheorghe Vladan, atacatorul de la coaforul Perla, a primit inchisoare pe viata.

Decizia a fost data de magistratii de la Tribunalul Bucuresti. Sentinta poate fi atacata cu recurs, potrivit Digi 24.

Procurorii au cerut, la ultimul termen de judecata, inchisoare pe viata pentru Gheorghe Vladan, motivul principal fiind ca acesta si-ar fi premeditat fapta si avea discernamant la momentul comiterii faptei.

La 5 martie 2012, agentul de politie Gheorghe Vladan, sofer la Policlinica "N. Kretzulescu", a deschis focul in incinta coaforului de la complexul Perla din Capitala, cu intentia de a o ucide pe sotia lui, care voia sa divorteze de el. Aceasta si casiera coaforului au fost ucise, iar sase persoane, angajati si clienti ai salonului, au fost ranite.

Vladan a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, in aprilie 2012, pentru omor calificat si deosebit de grav, tentativa la infractiunea de omor calificat si deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica peste limita legala.

"In aceasta cauza numarul partilor vatamate si victimelor s-a ridicat la zece persoane, dintre care sase au fost ranite, doua au fost ucise, iar asupra a altor doua a executat foc de arma dar nu le-a ranit", potrivit Parchetului instantei supreme.

In ziua masacrului, Gheorghe Vladan fusese citat telefonic sa se prezinte la Sectia 14 Politie din Capitala, unde sotia sa il reclamase in data de 1 martie pentru amenintari. Florina Vladan declarase la politie, in 1 martie, ca sotul sau, cu care se afla in actiune de divort, termenul de judecata fiind 7 martie, o ameninta si ca este detinatorul unei arme cu foc, insa autoritatile nu au grabit solutionarea plangerii, iar dupa patru zile femeia a fost ucisa.

Gheorghe Vladan vorbea la telefon cand a intrat in coaforul din complexul Perla, apoi a discutat cu sotia sa, dupa care a iesit pe holul unitatii, unde il urmase casiera Mariana Bendre, careia i s-a adresat. Imaginile inregistrate de camerele video aflate in salon redau momentul in care barbatul si-a scos de undeva din spate pistolul Glock de 9 milimetri, cu care a impuscat-o in piept pe sotia sa, care venise inspre hol, apoi a tras doua gloante in casiera, dupa care a intrat in camera unde era frizeria si a continuat sa traga. Barbatul s-a intors in cealalta camera, unde era coaforul, si a impuscat-o in cap pe casiera ranita, care o proteja cu corpul sau pe Florina Vladan, apoi a continuat sa traga in coafor, au precizat surse judiciare.

Din momentul in care a intrat pana a iesit Vladan din coafor au trecut trei minute si 27 de secunde, dar atacul a durat doar aproape un minut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vladan condamnat viata, #Vladan crima coafor crima , #proces