Menajera lui Omar Hayssam: Sirianul a fost in Romania "cel putin" pana in 3 iulie 2006

Luni, 25 Iunie 2012, ora 17:56
3015 citiri
Menajera lui Omar Hayssam: Sirianul a fost in Romania "cel putin" pana in 3 iulie 2006
foto: exclusivnews.ro

Unul dintre martorii audiati, luni, in dosarul fugii lui Omar Hayssam, respectiv menajera acestuia din perioada 1999 - 2008, Mioara Rusu, a declarat ca cetateanul sirian a fost in Romania "cel putin" pana in 3 iulie 2006, in timp ce procurorii sustin ca acesta a fugit in 29/30 iunie 2006.

La Curtea de Apel Oradea s-a desfasurat, luni, un nou termen de judecata in dosarul fugii omului de afaceri sirian Omar Hayssam, la care au fost audiati alti patru martori propusi de avocatii fratilor Omar.

Astfel, bona Adriana Martin, angajata de fratele mai mic al fugarului, Omar Mukhles, a sustinut ca in zilele de 28, respectiv 29 iunie 2006, Mukhles si-a derulat normal programul, iar in seara zilei de 29 iunie, cand se presupune ca Omar Hayssam a fost imbarcat de fratii sai pe vasul Iman T, "s-au uitat la un meci de fotbal amandoi, si Mukhles si Mahmoud".

"Retin acest amanunt pentru ca erau mai multi, venisera cu mai multi prieteni", a spus bona.

Urmatoarele doua persoane audiate, secretara lui Omar si una dintre contabilele firmei City Center, au avut declaratii contradictorii.

In timp ce Mihaela Bulearca, functionar economic in firma City Center, a afirmat ca in 28 iunie 2006 Omar Mukhles a venit ca de obicei la serviciu si a semnat documentele care urmau sa fie depuse la banca la ora 12.00, Maria Nica, secretara lui Omar Mukhles, a spus ca in 28 iunie cei trei frati Omar au venit mai tarziu la serviciu deoarece s-au intors de la un termen de judecata al unui proces pe care il avea Omar Hayssam.

"Au venit la birou in jurul orei 12.00. Omar Haysam era insotit de cei doi frati ai sai, dar si de alte persoane. In respectiva zi avusese un termen al unui alt proces. Omar Hayssam nu se simtea prea bine, mergea incet, dar nu sprijinit, se deplasa singur", a spus Nica.

La randul ei, Mioara Rusu, menajera lui Omar Hayssam in perioada 1999 - 2008, a spus in fata judecatorilor ca Omar Hayssam a fost in tara cel putin pana in 3 iulie 2006, in vreme ce procurorii sustin ca a fugit cu cateva zile mai devreme, in noaptea de 29/30 iunie, pe vasul Iman.

"In perioada 1-3 iulie 2006 am fost cu ei la casa din Snagov. Era sfarsit de saptamana, am fost sa-i ajut cu mancarea si curatenia la Snagov. I-a fost rau atunci, imi aduc aminte, am incercat sa-l ajutam cum am putut, si eu, si sotia lui. Nu a vrut sa chemam Salvarea, a zis ca va merge la medic dupa ce se intoarce la Bucuresti. Imi aduc aminte pentru ca in perioada respectiva ma pregateam pentru parastasul surorii mele. A fost ultimul week-end in care l-am vazut. Dupa aceea am plecat acasa, la parastas, iar cand m-am intors nu l-am mai vazut", a declarat Mioara Rusu.

Un alt martor, un barbat cu identitate protejata, prezentat ca "Radu Vasile" si audiat la termenul din 7 mai, spunea ca in vara anului 2006, dupa 29 iunie, l-a vazut pe Omar Hayssam pe strada Navodari, unde acesta are casa.

Audierea martorilor va continua si la urmatorul termen de judecata al procesului, din 17 iulie.

Fuga si condamnarea lui Omar Hayssam

Avocatul armatorului Tartousi Mustafa, proprietarul vasului Iman T, cu care Omar Hayssam ar fi fugit tara, a anuntat ca la termenul din iulie va prezenta doi marinari de pe vas, pentru a demonstra ca in data de 29 iunie 2006 la bordul navei s-a aflat doar personalul.

Dosarul privind fuga din Romania a lui Omar Hayssam se judeca la Curtea de Apel Oradea dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in mai 2009, cererea de mutare a cauzei de la Curtea de Apel Bucuresti.

La sfarsitul lunii noiembrie 2007, procurorii i-au trimis in judecata pe Mustafa Tartoussi, Mukhles si Mahmoud Omar, pentru inlesnire a iesirii din tara a unei persoane despre care se cunostea ca este cercetata pentru fapte de terorism, precum si pe Omar Hayssam, pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 23-30 iunie 2006, Mustafa Tartoussi ar fi planificat si inlesnit, impreuna cu inculpatii Omar Mahmoud si Omar Mukhles, iesirea frauduloasa din Romania a lui Omar Hayssam, desi cunostea faptul ca acesta a fost trimis in judecata pentru acte de terorism prin organizarea si finantarea operatiunii de rapire a trei jurnalisti romani in Irak.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis condamnarea, in lipsa, la 20 de ani de inchisoare a omului de afaceri Omar Hayssam, judecatorii respingand recursul promovat de avocatii sirianului, care cerusera rejudecarea procesului. Hayssam este urmarit general national si international in baza unui mandat de arestare preventiva emis in lipsa de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Omar Hayssam prezenta Romania, #menajera Omar Hayssam marturie proces, #Omar Hayssam fuga Romania, #proces Omar Hayssam , #proces