Primarul si cantaretul Mircea Rus, trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 20:07
2886 citiri
Primarul si cantaretul Mircea Rus, trimis in judecata pentru abuz in serviciu
Foto: Arhiva

Primarul din localitatea mureseana Band, cantautorul Mircea Rus, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Tribunalul Mures, care il acuza de savarsirea a 13 infractiuni de abuz in serviciu, privind lucrari care nu au fost realizate, insa au fost decontate.

Procurorii au dispus trimiterea in judecata a patru persoane, intre care si primarul din localitatea mureseana Band, cantautorul Mircea Rus, care este acuzat de savarsirea a 13 infractiuni de abuz in serviciu.

Astfel, Mircea Rus a fost trimis in judecata pentru savarsirea a 13 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, Adrian Valeriu Rus - pentru savarsirea a cinci infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, Gabor Rupi - pentru doua infractiuni de evaziune fiscala si o infractiune de fals in inscrisuri sub semnatura privata, iar Gabor Matei - pentru evaziune fiscala.

Conform sursei citate, Mircea Rus, in calitate de primar al comunei Band, si Adrian Valeriu Rus, in calitate de angajat al Primariei comunei Band ca si referent achizitii publice, "si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, cauzand prin aceasta prejudicii institutiei publice, totodata obtinand pentru sine si pentru altul avantaje patrimoniale".

Aceeasi sursa afirma ca inculpatul Gabor Rupi, administrator al SC Vultur Construct SRL, a omis evidentierea in contabilitatea societarii a doua facturi emise catre Primaria comunei Band in valoare totala de 254.869 de lei, in scopul de a se sustrage de la indeplinirea obligatiilor fiscale.

Totodata, acesta ar fi evidentiat in contabilitatea aceleiasi societati, in realizarea aceluiasi scop, 98 de facturi care nu aveau la baza operatiuni reale, in valoare totala de 150.754 de lei, cauzand prin aceasta un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 156.383 de lei.

De asemenea, inculpatul Gabor Matei, administrator al A.F.Gabor R. Matei, a omis evidentierea in contabilitatea societatii a unei facturi emise catre Primaria comunei Band in valoare de 41.885 de lei, in scopul de a se sustrage de la indeplinirea obligatiilor fiscale, cauzand prin aceasta un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 6.702 de lei.

Dosarul a fost inaintat spre solutionare Tribunalului Mures, se mai arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures.

In 13 februarie, Parchetul de pe langa Tribunalul Mures a dispus retinerea pentru 24 de ore a primarului din localitatea Band, Mircea Rus - cantautorul cunoscut sub numele "Mircea Rusu Band" - alaturi de Adrian Valeriu Rus, fost angajat in functia de referent al aceleiasi primarii si Gabor Rupi, administrator al societatii comerciale "Vultur Construct" SRL Craciunesti.

Masura a fost luata in urma investigatiilor si perchezitiilor facute la domiciliul inculpatilor, la sediul primariei si la sediul societatii respective, in aceeasi zi.

Potrivit procurorilor, Mircea Rus, in calitate de primar, ar fi incheiat, in cursul anului 2009, patru contracte cu persoane juridice, fara respectarea procedurilor legale, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor sale de serviciu, producand un prejudiciu de peste 300.000 de lei.

In acest dosar, Tribunalul Mures si Curtea de Apel Targu Mures au decis ca Mircea Rus sa fie cercetat in libertate, cu interdictia de a parasi localitatea de domiciliu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Rusu proces, #Mircea Rus judecata, #Mircea Rus primar Band, #Mircea Rusu abuz in serviciu , #proces