Procesul Cordunenilor va fi mutat la Tribunalul Maramures

Sambata, 12 Iunie 2010, ora 14:23
1662 citiri
Procesul Cordunenilor va fi mutat la Tribunalul Maramures
Foto: bzi.ro

Curtea Suprema a decis, la propunerea DIICOT Iasi, stramutarea dosarului Cordunenilor la Tribunalul Maramures, dupa ce procurorii ieseni vor redacta rechizitoriul.

Potrivit site-ului oficial al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), cererea procurorilor de stramutare a fost inregistrata la sfarsitul lunii mai, iar decizia Curtii a venit in data de 10 iunie.

Procurorii vor dispune trimiterea in judecata a inculpatilor, cel mai probabil, la mijlocul acestei luni, avand in vedere ca 14 persoane se afla in arest preventiv inca din data de 18 ianuarie 2010.

"Admite cererea formulata si desemneaza Tribunalul Maramures ca instanta egala in grad cu cea careia i-ar reveni competenta sa solutioneze cauza in prima instanta, in situatia in care se va emite rechizitoriul in dosarul nr. 10/D/P/2006 la Parchetul de pe langa ICCJ - DIICOT Serviciul Teritorial Iasi", se arata in decizia ICCJ afisata pe site-ul instantei.

Sefii DIICOT nu au putut fi contactati pentru a explica demersul lor, insa unul din avocatii apararii a declarat ca cererea de stramutare a venit, cel mai probabil, din cauza ca majoritatea judecatorilor de la Sectia Penala a Tribunalului Iasi a avut deja o implicare in acest dosar prin judecarea prelungirilor la masura de arest preventiv.

In dosarul Cordunenilor, 14 persoane se afla in arest preventiv inca de la mijlocul lunii ianuarie 2010.

In dosarul Cordunenilor sunt cercetati zeci de suspecti pentru trafic de persoane, infractiuni economice, inselaciuni imobiliare, santaj si fraude bancare. Potrivit DIICOT, clanul a comis infractiuni in sase tari, membrii de baza ai grupului racoland persoane, care erau ulterior trimise in strainatate pentru a savarsi infractiuni ca furturi, prostitutie, cersetorie, talharii sau fraude prin mijloace de plata electronice.

DIICOT a anuntat destructurarea clanului interlop la inceputul acestui an, peste 110 de persoane fiind aduse la audieri, 30 dintre acestea fiind puse sub invinuire.

Avocatii Cordunenilor au sustinut inca de la inceputul urmaririi penale ca dosarul este unul "fabricat", iar inculpatii au respins acuzatiile care li se aduc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#proces Corduneni Maramures , #proces