Procesul de coruptie al medicului Serban Bradisteanu se rejudeca

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 11:21
2734 citiri
Procesul de coruptie al medicului Serban Bradisteanu se rejudeca
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca dosarul in care Serban Bradisteanu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in legatura cu achizitii pentru dotarea spitalelor penitenciare va fi rejudecat de Tribunalul Bucuresti, instanta care a dispus, in decembrie 2009, achitarea medicului.

Curtea de Apel Bucuresti, care a judecat contestatia DNA impotriva deciziei de achitare a lui Serban Bradisteanu, a decis, luni, ca dosarul acestuia va fi rejudecat de tribunal, care a dispus, anterior, achitarea.

Tribunalul Bucuresti l-a achitat, pe 3 decembrie 2009, pe medicul Serban Bradisteanu in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si luare de mita in legatura cu licitatia din 2001, prin care au fost utilate spitalele penitenciare.

Actiunea civila a ANP a fost respinsa, instanta dispunand ridicarea sechestrului pe imobilele lui Bradisteanu - un apartament si doua case.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, in 22 martie 2007, trimiterea in judecata a medicului Serban Bradisteanu, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare de mita in forma continuata.

Din probele administrate de procurori a rezultat ca, in perioada 2001-2002, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare in cadrul unei licitatii organizate de Ministerul Justitiei, Serban Bradisteanu ar fi decis atribuirea contractelor de achizitionare, din bani publici, a unor echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din sistemul penitenciar si a spitalului Profesor dr.Constantin Angelescu, cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie.

"Viciind intreaga procedura de licitatie", inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru a favorizat firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse, cauzand un prejudiciu real in dauna Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in valoare de 9.169.606 de euro.

In schimbul favorizarii la licitatie a firmelor mentionate, prin folosirea abuziva a pozitiei pe care o ocupa, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru a primit, in conturile firmei sale off-shore Arnell Development Lt (din Insulele Virgine Britanice), deschise la Union Bank of Switzerland din Zurich, sumele de 500.000 de dolari si 3.594.333 de euro, reprezentand mita pentru activitatea desfasurata in cadrul comisiei de evaluare a licitatiei", mentioneaza DNA.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#rejudeca dosar coruptie, #rejudecat medic Serban Bradisteanu , #proces