Procesul diplomatului Silviu Ionescu incepe marti

Marti, 27 Iulie 2010, ora 09:49
937 citiri
Procesul diplomatului Silviu Ionescu incepe marti

Primul termen in procesul lui Silviu Ionescu, fostul diplomat roman acuzat de comiterea unui accident la Singapore, soldat cu un mort, incepe marti la judecatoria sectorului 3.

La proces va asista si un reprezentant al statului Singapore, dupa ce ancheta realizata de politistii singaporezi a aratat ca Silviu Ionescu s-a aflat la volanul masinii ambasadei cand a provocat accidentul.

Primul termen in procesul lui Silviu Ionescu va fi 27 iulie

Fost insarcinat interimar cu afaceri al Romaniei in Singapore, Silviu Ionescu este acuzat ca, in decembrie 2009, a provocat un accident rutier, in urma caruia un cetatean malaezian a murit, iar alti doi au fost raniti. Una dintre victimele lui Ionescu cere despagubiri pentru ranile suferite in accident.

Victima lui Silviu Ionescu cere 360.000 de dolari despagubire

Dupa accident, Silviu Ionescu a sesizat politia singaporeza, sustinand ca autoturismul Audi A6 a fost furat din fata Ambasadei Romaniei.

Cu toate acestea, masina a fost gasita pe o strada, abandonata, iar un martor a declarat ca l-a vazut pe Silviu Ionescu la volanul masinii, in noaptea in care s-a petrecut incidentul.

Silviu Ionescu, trimis in judecata pentru ucidere din culpa

Diplomatul s-a reintors in Romania, la cateva zile dupa accident, iar pe 8 mai a fost arestat si trimis in judecata pentru ucidere din culpa, fuga de la locul accidentului si fals in declaratii.

Ionescu a negat faptul ca ar fi fost de vina pentru producerea accidentului, acuzand des in timpul audierilor pierderi de memorie.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#proces Silviu Ionescu, #Silviu Ionescu diplomat, #accident Singapore, #accident Singapore Ionescu , #proces