Procesul Marianei Rarinca, reluat vineri

Vineri, 21 August 2015, ora 07:39
2300 citiri
Procesul Marianei Rarinca, reluat vineri
Foto: Digi24

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) reia, vineri, judecarea procesului Marianei Rarinca, femeia acuzata ca a santajat-o pe sefa instantei supreme, Livia Stanciu, dupa ce a fost desfiintata decizia de achitare.

CAB a admis, luni, contestatia in anulare a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si a decis desfiintarea deciziei penale de achitare a Marianei Rarinca si rejudecarea apelului.

Procesul Rarinca va fi reluat

La finalul procesului, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Livia Stanciu, nu a dorit sa faca declaratii presei, in timp ce Mariana Rarinca a acuzat faptul ca sefa ICCJ a venit in fata instantei "pentru a intimida cumva judecatorii si pentru a da lectii de drept".

DNA a depus la CAB o contestatie in care a invocat faptul ca judecatoarea Risantea Gagescu, care a facut parte din completul care a decis achitarea Marianei Rarinca, ar fi fost incompatibila, deoarece nu ar fi fost impartiala la judecarea dosarului.

Procesul Rarinca: Femeia acuza presedintele Inaltei Curti ca minte in instanta

In acest sens, procurorii anticoruptie au adus mai multe argumente, unul dintre acestea fiind schimbul de replici, din 16 mai 2013, cu ocazia sedintei publice a plenului CSM, intre sefa ICCJ, membru de drept al Consiliului, si Risantea Gagescu - judecatorul acestei cauze-, care a candidat pentru functia de judecator la Sectia penala a Instantei supreme, atasand transcrierea si inregistrarea audio-video a interviului.

Procurorii au sustinut ca judecatoarea a dispus la al doilea termen de judecata (22 aprilie 2015) interpelarea Marianei Rarinca, in sensul daca insista in solicitarea de schimbare a incadrarii juridice din infractiunea de santaj in cea de hartuire, desi aceasta a formulat o cerere scrisa care a fost depusa la dosarul cauzei chiar la primul termen. Ulterior, in sentinta de achitare, instanta nu s-a mai pronuntat pe cererea de schimbare a incadrarii juridice, fie in sensul admiterii, fie in sensul respingerii.

Procesul Rarinca: Femeia nu e de acord cu cine judeca solicitarea DNA

La acelasi termen de judecata, procurorul a solicitat elaborarea unei adrese pentru a fi comunicat stadiul dosarului in raport cu martorul Conrad George Olaru, care si-a schimbat in cursul judecatii declaratiile si fata de care s-a formulat sesizare din oficiu pentru marturie mincinoasa la 17 decembrie 2014, insa cererea a fost respinsa de catre instanta ca neconcludenta cauzei.

Procesul Rarinca: Femeia nu e de acord cu cine judeca solicitarea DNA

Un alt argument adus a fost faptul ca Risantea Gagescu a dispus, la acelasi termen, efectuarea unei adrese catre Livia Stanciu pentru ca aceasta sa formuleze precizari cu privire la cererea de schimbare a incadrarii juridice.

De ce a fost achitata Mariana Rarinca - Motivarea instantei. Un judecator CSM cere scuze (Video)

O disputa din trecut dintre Livia Stanciu si judecatoarea care a achitat-o pe Rarinca, in contestatia DNA

Potrivit DNA, judecatoarea s-a antepronuntat si ca avea deja formata convingerea cu privire la solutia pe care intentiona sa o dispuna in cauza.

Mariana Rarinca a fost achitata pe 20 mai de judecatorii de la CAB, care au admis apelul sau. Ea a fost condamnata in decembrie 2014 de Tribunalul Bucuresti la trei ani inchisoare cu suspendare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#proces Mariana Rarinca, #Mariana rarinca inchisoare, #Mariana Rarinca santaj Livia Stanciu , #proces
Comentarii