Proprietarul Palatului Stirbei da in judecata Ministerul Culturii

Joi, 20 Mai 2010, ora 23:42
1963 citiri
Proprietarul Palatului Stirbei da in judecata Ministerul Culturii

Proprietarul Palatului Stirbei din Bucuresti vrea sa dea in judecata Ministerul Culturii, pe care il acuza de tergiversarea eliberarii unui aviz necesar adoptarii, in CGMB, a unui Plan Urbanistic Zonal, care vizeaza construirea unui complex modern in jurul Palatului, potrivit unui comunicat.

Potrivit sursei citate, Ovidiu Popescu, proprietarul Palatului Stirbei, a depus, in conformitate cu prevederile Legii contenciosului administrativ, o plangere prealabila la Ministerul Culturii si Patrimoniului National "pentru tergiversarea ilegala a eliberarii avizului necesar introducerii spre aprobare in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), a Planului Urbanistic Zonal ce include integrarea Palatului intr-un complex multifunctional modern".

In plangerea respectiva Popescu solicita si daune materiale in valoare de 5.760.854 de euro, "pierdere anuala provocata de Ministerul Culturii in solidaritate cu ministrii Th. Paleologu si Kelemen Hunor in aceasta perioada".

"Imi rezerv dreptul ca, in justitie, sa va solicit si daune morale, distinct de pretentia de reparare a prejudiciului de imagine pe care autoritatea administrativa centrala mi l-a provocat, prin instigarea incorecta a unor organizatii neguvernamentale, atat impotriva mea, cat si impotriva specialistilor care au intocmit documentatiile in conformitate cu standardele in vigoare", se arata in plangerea formulata.

Proprietarul enumera in plangerea prealabila tergiversarile si situatiile contrare legislatiei in vigoare care au marcat dialogul sau cu ministerul, punind la dispozitia mass-mediei textul integral al documentului, in speranta unei reflectari obiective a situatiei de fapt.

"Noi am propus un proiect solid si fezabil de includere a Palatului Stirbei intr-un complex multifunctional menit sa repuna in circuitul public acest palat. Dar aprobarea acestuia treneaza de un an. In ciuda declaratiilor publice de preocupare fata de patrimoniul national, situatia arata un dezinteres cras sau, chiar interese aflate in clara contradictie cu interesul public. Doar justitia mai poate face lumina in acest caz. Ca proprietar si, nu in ultimul rand, ca cetatean al Romaniei, atitudinea de pana acum a autoritatilor mi se pare rusinoasa si ofensatoare", a subliniat Popescu.

Palatul Stirbei, "aflat intr-o stare avansata de degradare ca urmare a lipsei de interes a autoritatilor", a fost cumparat in anul 2005 de actualul proprietar, Ovidiu Popescu, care a anuntat ca doreste sa construiasca aici "un loc al bunului gust si al rafinamentului", un loc a carui destinatie va fi in special culturala cu spatii pentru prezentari de moda nationale si internationale, galerii de arta si mici boutique-uri de lux.

"Practic, ne dorim ca Palatul Stirbei sa redevina pentru societatea bucuresteana ceea ce era pentru oamenii epocii, un loc care va cultiva gustul pentru moda si stil", spune proprietarul.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Palatul Stirbei proces minister Culturii, #Ovidiu Popescu Palatul Stirbei , #proces