Se poate si in Romania: Despagubiri de mii de euro pentru ca s-a ars cu ceai la restaurant

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 15:30
2387 citiri
Se poate si in Romania: Despagubiri de mii de euro pentru ca s-a ars cu ceai la restaurant
Foto: Buna Ziua Iasi

O femeie din Iasi a cerut 4.000 de euro despagubiri patronilor unui restaurant de lux dupa ce o ospatarita a varsat ceai fierbinte pe clienta.

Lenuta Emanuela M. se afla la restaurantul Boltile Domnesti din Iasi cand o ospatarita a varsat o ceasca fierbinte cu ceai. Clienta s-a ales cu arsuri pe bratul stang. Patronii restaurantului recunosc incidentul, dar sustin ca despagubirile sunt exagerate, scrie Buna Ziua Iasi.

Potrivit informatiilor din plangerea facuta de femeie, aceasta a ajuns la spital in urma incidentului.

"Dupa aproximativ cinci minute de la sederea noastra pe terasa restaurantului, am comandat ospataritei care a venit la masa noastra sa ne serveasca un ceai cald. Cand a adus comanda la masa, domnisoara care ne servea, din neatentie sau intentionat, a venit pe la spatele meu si a varsat ceasca cu apa fierbinte peste bratul meu stang, la nivelul umarului, acest lucru cauzandu-mi arsuri foarte dureroase si totodata un soc puternic", a precizat Emanuela M. in plangerea formulata.

Detinut despagubit cu mii de euro de stat, pentru ca nu a avut meniu vegetarian

Ulterior, femeia a mers la Institutul de Medicina Legala din Iasi de unde a primit un certificat medico-legal in care se precizeaza ca a avut nevoie de mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale.

Prima masura pe care a luat-o femeia a fost sa incerce sa ajunga la o intelegere amiabila cu proprietarii localului. Cum acestia nu i-au raspuns la solicitari, Emanuela a decis sa depuna plangere. Avocata sa sustine ca daca localul ar fi avut asigurare, acum nu ar mai fi intampinat aceasta problema.

"In general, din pacate, serviciile noastre nu sunt de calitate, asa cum se vede si in cazul de fata. In mod normal, firmele care se respecta si care au ca obiect de activitate serviciile oferite clientilor ar trebui sa fie asigurate", a declarat avocata Gianina Porosnicu.

Administratorul restaurantului considera ca solicitarea despagubirilor este exagerata si ca scuzele ospataritei au fost de ajuns.

"Am fost instiintata de plangerea depusa de doamna. Eu, personal, nu eram in local in momentul producerii acestui accident. Din spusele ospatarilor, consumatia a fost achitata de ospatari. Avem, ca in orice alta firma, o fisa a postului in care ospatarii sunt indrumati si isi asuma serviciile pe care le presteaza.

Noi am pus la dispozitia politiei toate actele necesare si de aici mai departe cazul va fi solutionat asa cum prevede legea. Mi se pare un pic exagerata reactia doamnei. Nu si-a dorit nimeni sa se intample asa ceva. E suparator ce s-a intamplat, nimeni nu a facut-o intentionat, ospatarita si-a cerut scuze", a precizat Ioana Coman, administratorul restaurantului Boltile Domnesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#reclamatie ceai fierbinte arsuri, #despagubiri local arsura Iasi, #plangere Iasi arsura brat local , #proces