Sergiu Bahaian ar putea fi eliberat

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 17:46
1992 citiri
Sergiu Bahaian ar putea fi eliberat

Omul de afaceri Sergiu Bahaian ar putea fi eliberat din arest, dupa ce Tribunalul Ialomita a decis, miercuri, ca acesta, impreuna cu alti 14 acuzati in acelasi proces, pot fi judecati in stare de libertate.

Procurorii au contestat insa decizia, la Curtea de Apel Bucuresti, anunta Mediafax.

La inceputul lunii iunie, Sergiu Bahaian, impreuna cu alte 14 persoane, au fost trimisi in judecata pentru inselarea a 35 de firme din Bucuresti si din tara, precum si pentru constituirea unui grup infractional organizat, Tribunalul Ialomita incepand dezbaterile in acest proces, in 30 iunie.

Procurorii ii acuza de initiere, constituire de grup infractional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup (articolul 7 din Legea 39/2003), dar si de inselaciune (articolul 215, alineatele 1-5 Cod penal).

Instanta ialomiteana a luat in discutie, miercuri, mentinerea in arest preventiv a celor 15, iar judecatorul a apreciat ca pot fi eliberati.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a facut recurs fata de aceasta decizie a Tribunalului Ialomita, contestatia urmand a se judeca la Curtea de Apel Bucuresti.

Fostul patron al societatii Sabina Product si patron al clubului Gloria Buzau, Sergiu Bahaian, - care a declansat unul din cele mai mari scandaluri financiare din Romania in 1995 - era cautat DIICOT, pentru o frauda de doua milioane de euro, in urma unor operatiuni comerciale, emitand file CEC sau bilete la ordin fara acoperire, in numele unor societati fictive, in 17 ianuarie el fiind arestat de catre Tribunalul Ialomita, dupa ce a fost prins de anchetatori.

Potrivit DIICOT, membrii gruparii foloseau, pentru comiterea infractiunilor, persoane racolate in acest scop, pe numele carora au fost infiintate aproximativ 40 de societati comerciale, iar prin intermediul acestor firme au fost facute o serie de operatiuni comerciale constand in principal in achizitii de marfuri care erau achitate cu instrumente de plata fara acoperire in banca, in obtinerea in mod fraudulos a unor finantari prin gajarea aceluiasi bun in mai multe randuri, la diverse banci, precum si in achizitionarea in leasing a unor autoturisme.

Dupa ce isi indeplineau rolul, persoanele respective erau ucise, pana acum fiind identificate patru victime, informa DIICOT.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Sergiu Bahaian proces, #Sergiu Bahaian arest, #Sergiu Bahaian eliberat , #proces