Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Streinu-Cercel, citat in iunie in procesul deschis de rudele lui Toni Tecuceanu

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 20:38
1998 citiri
Streinu-Cercel, citat in iunie in procesul deschis de rudele lui Toni Tecuceanu

Medicul Adrian Streinu-Cercel va fi citat din nou pentru data de 9 iunie pentru a fi audiat, la Judecatoria Sectorului 2, in procesul deschis de fratele si tatal actorului Toni Tecuceanu.

La termenul de joi, medicul nu s-a prezentat pentru ca era plecat la o conferinta medicala la Pitesti.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel, citat pentru termenul de joi al procesului deschis impotriva sa si a Spitalului Matei Bals de fratele si tatal actorului Toni Tecuceanu, nu s-a prezentat in fata instantei, invocand o conferinta pe teme medicale, care a avut loc la Pitesti, unde trebuia sa participe ca reprezentant al Consiliului Superior de Medicina Legala. Avocatii medicului au spus ca vor aduce dovezi in acest sens pana la termenul urmator al procesului.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 9 iunie, termen pentru care Streinu-Cercel va fi din nou citat.

La iesirea din sala de judecata, Paul Tecuceanu, fratele regretatului actor, a criticat faptul ca Streinu-Cercel nu s-a prezentat la termenul de joi. "A trecut mai bine de un an de la moartea fratelui meu si nu am primit dosarul medical, desi am depus cereri la spitalul Matei Bals. Am fost refuzati, fiind invocata legea 46/2003, privind drepturile pacientului, lege pe care eu am cerut Avocatului Poporului sa fie declarata neconstitutionala, pentru ca in acest caz pacientul este decedat, dar are rude de gradul unu si mostenitori".

Mai mult, Paul Tecuceanu a afirmat ca va cere instantei sa fie acceptate ca probe la dosarul cauzei inregistrarile video ale declaratiilor facute public de Streinu-Cercel, legate de cazul fratelui sau. "Se stie ca au murit mai multe persoane de gripa porcina, dar doar in cazul fratelui meu au fost divulgate identitate, diagnosticul, prognosticul si ulterior cauzele decesului. Fratele meu nu avea cum sa isi dea acordul scris, pentru ca el a fost constient doar cateva ore, iar noi nu ne-am dat in niciun fel acordul", a adaugat Tecuceanu.

Paul si Ioan Tecuceanu, fratele si tatal actorului Toni Tecuceanu, au dat in judecata, la inceputul lunii martie 2010, Spitalul Matei Bals si pe managerul acestuia, Adrian Streinu-Cercel, cerand instantei sa oblige spitalul sa le dea dosarul medical al actorului, dar si sa le plateasca daune morale de 1 leu.

Potrivit cererii de chemare in judecata, familia actorului cere instantei sa oblige spitalul si pe Streinu Cercel sa le dea dosarul medical complet al actorului, dar si sa le comunice informatii legate de starea de carantina instituita asupra spitalului Matei Bals, in perioada in care acolo a fost internat Toni Tecuceanu.

Streinu-Cercel a declarat ca Toni Tecuceanu a murit de gripa porcina

De asemenea, rudele actorului vor ca instanta sa oblige spitalul si pe Adrian Streinu-Cercel sa le plateasca despagubiri morale de 1 leu, pentru "prejudiciul moral adus atat defunctului Aurelian Antonio Tecuceanu, cat si familiei".

In actiunea depusa la Judecatoria sectorului 2, fiul si tatal actorului de la "Cronica Carcotasilor" sustin ca acesta a fost internat la sectia de terapie intensiva a spitalului Matei Bals in noaptea de Craciun 2009, medicii informandu-i la momentul internarii ca actorul este in stare grava si este suspect de gripa porcina. Ulterior, se arata in actiune, familia a fost anuntata ca acesta a contractat bacteria Acinetobacter Baumanni din sistemul aparaturii de ventilatie artificiala, dar si ca s-a confirmat suspiciunea de infectare cu virusul AH1N1.

Familia sustine ca in dimineata de 5 ianuarie 2010, dupa ce a aflat vestea ca actorul a murit, a cerut explicatii cu privire la cauzele decesului, medicii explicand ca cel mai probabil Toni Tecuceanu ar fi suferit un infarct. Totodata, familia si-a dat acordul pentru efecturarea necropsiei, se mai arata in actiune.

Membrii familiei arata ca au fost surprinsi si indignati de declaratiile facute de Adrian Streinu-Cercel in mass-media, potrivit carora Tecuceanu ar fi murit din cauza gripei porcine, avand in vedere ca la acel moment inca se astepta rezultatul necropsiei.

Rudele spun ca pe 18 ianuarie 2010 au cerut spitalului Matei Bals sa le dea o copie a dosarului medical al actorului, insa solicitarea a fost refuzata de catre managerul spitalului, care a invocat legea 46/2003 privind drepturile pacientului.

Familia sustine ca, in urma declaratiilor publice facute de Adrian Streinu-Cercel, "supararii cauzate de pierderea unui membru al familiei i s-a adaugat si isteria publica cu privire la contaminarea cu gripa porcina".

Rudele mai spun ca din acest motiv au fost evitati chiar de catre prieteni sau cunoscuti, iar la inmormantarea lui Toni Tecuceanu au participat foarte putini oameni", acesta ramanand in memora colectiva ca prima victima celebra a gripei porcine". In actiunea depusa in instanta se arata ca si in prezent membrii familiei Tecuceanu sunt ocoliti si tratati cu rezerva de foarte multi oameni. De altfel, Paul Tecuceanu spune ca si sotia sa, Mirela, a parasit domiciliul conjugal si a intentat actiune de divort "speriata de perspectiva contaminarii sale si a fiului lor".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Streinu Cercel, #proces Streinu Cercel, #Streinu Cercel gripa porcina, #proces Cercel Tecuceanu , #proces