Tariceanu vs Boc - termen in procesul Sterling

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 08:58
2519 citiri
Tariceanu vs Boc - termen in procesul Sterling

Judecatoria Sectorului 2 continua, miercuri, judecarea procesului in care fostul premier Calin Popescu-Tariceanu l-a dat in judecata pe actualul prim-ministru Emil Boc pentru afirmatii defaimatoare la adresa sa legate de contractul cu compania Sterling.

Cei doi au fost audiati, la termenul din 24 martie, fiecare raspunzand unui set de intrebari pregatit de celalalt.

Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu a negat acuzatiile aduse de primul-ministru Emil Boc privind incheierea, de catre statul roman, a unui contract cu compania Sterling, privind resursele de subsol de pe un teritoriu aflat in litigiu cu Ucraina.

"Nu este responsabilitatea persoanei fizice Calin Popescu-Tariceanu, ci a Agentiei Nationale de Resurse Minerale si, mai departe, a Ministerului Finantelor. Nu este un act de vointa a primului-ministru in adoptarea unui act de Guvern", a declarat Calin Popescu-Tariceanu, in timpul audierilor.

Liberalul a raspuns negativ intrebarii adresate de reprezentantul premierului Emil Boc legate de parteneriatul dintre compania Sterling si Rompetrol.

"Nu stiam, la momentul Hotararii de Guvern, de acest parteneriat si nu am aflat nici ulterior, pentru ca nu exista informatii care sa ateste aceasta legatura", a spus Tariceanu.

Fostul presedinte al PNL Calin Popescu-Tariceanu l-a actionat in instanta pe premierul Emil Boc dupa ce acesta a formulat mai multe declaratii in care l-a acuzat pe Tariceanu de subminare a economiei nationale prin incheierea acordului cu Sterling.

Potrivit documentelor depuse in instanta, Emil Boc a declarat ca Tariceanu a incalcat legea si a prejudiciat interesele Romaniei, premeditand "o afacere in favoarea unor grupuri de interese".

"Toate aceste afirmatii grave sunt mincinoase. Ele aduc atingere reputatiei mele, imaginii mele publice si imi produc un prejudiciu moral", a sustinut Tariceanu, care a solicitat daune de 100.000 de lei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tariceanu Boc Sterling, #sterling tariceanu boc, #afacerea Sterling , #proces