Un primar din Gorj si predecesorul sau, judecati pentru abuz in serviciu

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 21:26
1780 citiri
Un primar din Gorj si predecesorul sau, judecati pentru abuz in serviciu
Foto: greatbaycapital.com

Primarul unei comune din judetul Gorj si predecesorul acestuia au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu.

Conform rechizitoriului procurorilor inaintat Judecatoriei Targu Jiu, citat de B1 Tv, primarul Vasile Mosoiu (PNL) si fostul edil Ion Modroiu (PDL), in calitate de ordonatori de credite, au acceptat sa plateasca din bugetul Primariei Dragutesti suma de 400.000 de lei in contul unor lucrari nerealizate in realitate.

Institutia a obtinut de la Ministerul Dezvoltarii Regionale circa 1,6 milioane lei pentru a construi doua punti si un pod peste raul Jiu.

Potrivit anchetatorilor, Primaria Dragutesti a negociat cu firma Cosgiorgi SRL, care a avut o oferta de aproape 1,2 milioane lei, fara TVA, si care a fost desemnata castigatoare, si Energoconstructia SA, a carei oferta a fost de circa 1,5 milioane lei.

Insa procurorii au descoperit ca o mare parte din lucrari au fost executate de cea de-a doua societate, reprezentanti ai ambelor firme fiind implicati ulterior in prejudicierea bugetului comunei Dragutesti.

Procurorii au dispus trimiterea in judecata a lui Valentin Frunza, administrator la firma Cosgiorgi SRL, care, in perioada 2007 - 2008 a intocmit in fals situatii de lucrari, prejudiciind bugetul local cu peste 360.000 de lei.

De asemenea, in acelasi dosar a fost trimis in judecata si Nicolae Isar, care, in calitate de diriginte de santier la firma Cosgiorgi SRL, a avizat spre plata lucrari neefectuate in valoare de peste 400.000 de lei.

In acest dosar, primarul comunei Pestisani, Florin Pavel, (PNL) a fost arestat preventiv inca de la sfarsitul lunii iunie, in judecata fiind trimise alte patru persoane, respectiv recent alesul senator PNL de Gorj Dian Popescu, fratele acestuia, Gabriel, secretarul general adjunct din Ministerul Economiei, Dumitru Parvulescu, precum si omul de afaceri Dan Radu Floarea, a carei firma de constructii urma sa ridice in anii 2008-2009 un campus scolar la Pestisani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#primar Gors judecat abuz serviciu, #primar Gorj proces abuz serviciu, #primar Gorj abuz serviciu , #proces