Urme de sange apartinand Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cristian Cioaca

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 17:43
6595 citiri
Urme de sange apartinand Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cristian Cioaca

Anchetatorii au gasit urme de sange apartinand Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cristian Cioaca, gasit in torpedoul masinii lui, pe mocheta din portbagaj si in mai multe locuri din apartamentul lor, stabilind ca politistul, dupa ce a ucis-o, i-a transat trupul, pentru a-l putea ascunde.

Tribunalul Bucuresti a respins, in 28 noiembrie, cererea procurorilor Parchetului instantei supreme de arestare preventiva a politistului Cristian Cioaca, principalul suspect in cazul uciderii sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, data disparuta din septembrie 2007.

Instanta arata in motivarea deciziei ca in acest caz s-a retinut ca, in noaptea de 29 spre 30 august 2007, Cristian Cioaca, pe fondul unor relatii tensionate in familie, a ucis-o pe sotia sa, Elodia Ghinescu, dupa care a segmentat cadavrul si l-a aruncat intr-un loc necunoscut.

In 18 septembrie 2007, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus inceperea urmaririi penale fata de Cristian Cioaca, sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat.

Prin ordonanta din 27 noiembrie 2012 s-a dispus schimbarea incadrarii juridice a faptelor comise de Cristian Cioaca in omor calificat si profanare de morminte, aflate in concurs real. O zi mai tarziu, raportat la probele de vinovatie administrate in cauza, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Cristian Cioaca pentru infractiunile mentionate.

Instanta noteaza in motivarea deciziei ca exista la dosar o serie de probe care confirma vinovatia lui Cristian Cioaca si care reprezinta tot atatea probe si indicii temeinice ca Elodia Ghinescu a fost ucisa.

Multe urme de sange gasite in apartamentul celor doi

Astfel, pe usa de acces in dormitorul familiei au fost gasite noua urme de sange apartinand Elodiei Ghinescu, iar pe tocul de lemn al usii o alta urma.

Alte urme de sange au fost gasite de anchetatori pe masina de spalat, pe gresia si faianta din baie, pe o sticla de parfum aflata pe noptiera in dormitor si sub lada de lemn situata pe holul apartamentului.

"Aceste urme contin sange diluat si impuritati si au fost in mod cert create in urma spalarii/stergerii gresiei din hol, surplusul din lichidul de spalare impreuna cu substanta spalata migrand sub cufar in zonele marginale", se mai arata in motivarea deciziei instantei.

Totodata, instanta mai arata ca anchetatorii au gasit urme de sange apartinand Elodiei Ghinescu pe tocul pistolului lui Cristian Cioaca, gasit in torpedoul autoturismului, pe mocheta din portbagajul autoturismului, "create cel mai probabil cu ocazia transportarii fragmentelor de cadavru", precum si pe capacul si suportul cotierei din fata a masinii.

Totodata, arata instanta, in 8 octombrie 2007 au fost gasite intr-o rapa situata la 4,6 kilometri de Poiana Brasov, in directia Rasnov, mai multe obiecte din locuinta comuna a celor doi soti, provenind indeosebi din dormitorul imobilului, respectiv ambalaje de parfumuri, carti, reviste, fotografii, caietul de sarcina al victimei, perne decorative, acesta provenind "din zona cu cea mai mare concentrare a stropilor de sange".

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#urme sange Elodia pistol Cioaca, #Cristian Cioaca ucis Elodia Ghinescu , #proces