Victor Babiuc, audiat in dosarul schimburilor de terenuri cu MApN

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 15:16
1491 citiri
Victor Babiuc, audiat in dosarul schimburilor de terenuri cu MApN
Foto: Arhiva

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a audiat, luni, pe fostul ministru al Apararii Nationale, Victor Babiuc, coinculpat alaturi de Gigi Becali in dosarul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN).

Victor Babiuc a spus in fata judecatorilor ca el va raspunde numai la partea civila deoarece nimic penal nu este adevarat in acest dosar.

"Pana la situatia retinuta de procurori in ceea ce ma priveste au mai exista 11 instrainari sau schimburi de terenuri pentru care nici un organ judiciar nu a constata ca sunt ilegale si acelea fiind facute tot cu acordul ministrului Apararii Nationale sau al Ministerului Agriculturii", a spus Babiuc.

El a adaugat ca sunt false acuzatiile potrivit carora nu ar fi exista avizul Directie de Contencios din cadrul MApN si ca acesta exista inca din 10 decembrie 1998 si cuprinde acordul de schimb in conditiile dreptului comun, destinatia terenului fiind pentru folosinta privata.

"Intre momentul ofertei - august 1998 si momentul schimbului - iulie 1999, este destul timp incat sa infirme faptul ca s-ar fi grabit cineva; acest schimb se putea face in cateva saptamani. Daca ne-am fi grabit si am fi perfectat schimbul in 1998 nu mai era nevoie de o hotarare de guvern deoarece in acel an ministerul putea decide singur intr-o asemenea tranzactie", a mai spus Babiuc.

Audierea lui Babiuc a fost intrerupta deoarece in aceasi sala a ICCJ urma sa se desfasoare un alt proces, iar unul dintre judecatori facea parte si dintr-un alt complet.

Audierile in acest dosar urmeaza sa fie reluate pe 2 decembrie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput pe 18 ianuarie judecarea procesului in care europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis in judecata, alaturi de fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, privind schimbul de terenuri cu MApN.

Procurorii DNA au dispus pe 3 noiembrie 2010 trimiterea in judecata a lui Gigi Becali si a fostului ministrul al Apararii Victor Babiuc, in dosarul privind schimbul de terenuri MApN.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Victor Babiuc terenuri MApN, #Victor Babiuc Gigi Becali, #Victor Babiuc audiat DNA , #proces