Calul mort din ograda USL (Opinii)

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 18:43
11194 citiri
Calul mort din ograda USL (Opinii)
Foto: Deutsche Welle

Din teribilism de campanie, lipsa de nas politic, inspiratie cat un dulap sau pentru ca lipseau la apel consultantii, unii dintre vectorii de imagine de la Alianta Romania Dreapta i-au cerut ministrului Justitiei sa demisioneze din cauza ca procurorii propusi in fruntea Parchetului General si DNA au fost trantiti de CSM.

Si nu numai trantiti, dar s-au umplut de penibil. In special Ioan Irimie, un personaj care in particular are un comportament atat de bizar (trebuie sa ma credeti pe cuvant) incat a-l califica altfel m-ar abona la un proces pentru insulta.

Desigur ca, intr-o tara unde mecanismele democratiei ar fi functionale la capacitatea si onoarea persoanelor publice ar fi mai presus de orice banuiala, un asemenea esec, cu toate ca CSM are aviz consultativ, ar trebui sa conduca exact la demisie.

Cum nu este cazul, doamna Mona Pivniceru va ajunge sa faca alte nominalizari, dupa ce Traian Basescu va refuza sa-i unga pe procurori in functie - cel putin pe Irimie sunt convins ca nu-l va accepta. Nu poti sa spui Comisiei Europene ca port-drapelul luptei anticoruptie este un tip care nu a facut niciun rechizitoriu intr-un an, a fost destituit de la sefia Sectiei Cluj pentru rezultate slabe, iar in 10 ani a reusit sa trimita in instanta 14 dosare.

Dar sa ma intorc la ARD si sa ma explic. Prin faptul ca s-a repezit sa infiereze, alianta a politizat problema si s-a pozitionat in sustinerea interogatoriului administrat de Daniel Morar la audierea lui Irimie. Cum Morar, care nici el nu s-a purtat cu manusi si a sarit calul in ce priveste tonul folosit la audieri, nu este vazut de catre socialisti si liberali drept cel mai iubit dintre pamanteni, USL a fost invitata, practic, sa sara in apararea lui Irimie.

Ceea ce, daca va face, va arata la fel de putina inspiratie. Dar ma astept la asta, deoarece in presa lucrurile s-au organizat rapid: sustinatorii lui Traian Basescu s-au simtit aparati de CSM, si-au manifestat speranta ca Justitia a inceput sa functioneze, iar adversarii sai l-au luat pe Morar la tocat marunt.

Daca taceau din gura, activistii ARD i-ar fi dat ocazia ministrului sa iasa elegant din aceasta situatie. De ce sa o faca, atata vreme cat au stampilat-o pe Mona Pivniceru in fel si chip numai pentru simplul motiv ca a fost sustinuta de Crin Antonescu? In numele interesului national.

Si-au pus pe steag independenta Justitiei, iar pana la pronuntarea Comisiei Europene apropo de MCV, tot ce fac politicienii in materie trebuie cantarit. Daca s-ar putea, si dupa, dar asta e alta poveste.

Intorcandu-ma la CSM, volens-nolens, forul magistratilor a creat o mare problema in tabara USL. Oricum ar presta, legati fiind de Mona Pivniceru, au in ograda un cal mort.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mona Pivniceru numire procurori generali, #Daniel Morar Ioan Irimie scandal, #justitie Comisia Europeana MCV , #procuror