Disensiuni in Asociatia Procurorilor: Seful organizatiei si-a dat demisia, dupa ce "favorita" lui Toader s-a dus la CSM

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 24 Septembrie 2018, ora 16:55
8823 citiri
Disensiuni in Asociatia Procurorilor: Seful organizatiei si-a dat demisia, dupa ce "favorita" lui Toader s-a dus la CSM
Foto: captura video CSM

Procurorul Bogdan Gabor si-a anuntat, luni, demisia din calitatea de presedinte, membru in Consiliul Director si membru al Asociatiei Procurorilor din Romania (APR) . Motivul: prezenta "nestatutara" a procurorului Elena Iordache in sedinta CSM din 19 septembrie.

Pe 19 septembrie, Elena Iordache a participat din partea APR la sedinta CSM in care s-au aprobat regulamentele privind numirea procurorilor cu functii de conducere si de executie in cadrul Sectiei speciale pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

Potrivit demisiei prezentate de Gabor, patru membri ai Consilului Director, printre care presedintele si secretarul general, nu stiau ca Elena Iordache ii reprezenta in CSM. In plus, aspectele discutate de Iordache in plenul CSM nu au facut obiectul unor consultari cu membrii APR sau cu Consiliul Director.

Potrivit unor surse din interiorul APR, Elena Iordache s-ar fi prezentat la sedinta CSM fara sa discute cu presedintele APR sau cu membrii Consiliului Director. "Din cate am auzit, ar fi discutat la telefon cu unii membri", ne-a declarat un procuror.

Hach si-a dat demisia

Tot luni, procurorul Elena Hach a demisionat din functia de membru al Consiliului Director al Asociatiei Procurorilor din Romania si din calitatea de membru al acestei asociatii, potrivit unui comunicat postat pe portalul juridice.ro.

"Consider ca lipsa de interpelare a tuturor membrilor Consiliului Director asupra reprezentarii asociatiei la sedinta Consiliului Superior al Magistraturii din data de 19.09.2018, sedinta in care a fost adoptat Regulamentul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie si nu numai cu acea ocazie, nu este compatibila cu viziunea pe care o am asupra modului de functionare a unui organ colegial si ca pot exprima opinii, judecati sau observatii, mai bine, mai util, ca procuror in afara acestui cadru, cu reguli nestiute de mine si in consecinta, neacceptate", arata Hach.

Cine este Elena Iordache

Elena Iordache este procuror la Parchetul General. Ea instrumenteaza cazul fostilor procurori de la DNA Ploiesti, Lucian Onea si Mircea Negulescu, pusi sub control judiciar.

Pe 1 august, Toader a laudat-o pe Iordache. "Un exemplu de - sper sa nu-i fac vreun deserviciu - un exemplu de om integru si profesionist este Elena Iordache, pe care o cunosc, este un om de mare probitate morala si foarte buna pregatire profesionala. Am deplina incredere in actele domniei sale", a spus Tudorel Toader, la Antena 3.

"N-as spune ca am pe cineva in minte (pentru sefia DNA - n.red.), dar sunt astfel de procurori", a mai spus Tudorel Toader, despre noul procuror-sef al DNA. El a precizat ca-n timp s-a "cladit anormalitatea din DNA si tot in timp trebuie si putem s-o indreptam".

Interventia Elenei Iirdache la sedinta CSM din 19 septembrie a fost laudata de Lumea Justitiei, aporpiata postului Antena 3. Potrivit luju: IORDACHE LE-A DAT CLASA - Pucistii din CSM, in frunte cu Augustin Lazar, au frizat ridicolul la dezbaterile pe Sectia de investigare a magistratilor, pana au fost prinsi in offside de procuroarea Elena Iordache

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Elena Iordache CSM, #Elena Iordache APR, #Bogdan gabor APR , #procuror