Inca un apel retras de SS: Gheorghe Stan a scapat-o pe Mihaiela Iorga Moraru de procesul de favorizarea faptuitorului

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 14:16
9485 citiri
Inca un apel retras de SS: Gheorghe Stan a scapat-o pe Mihaiela Iorga Moraru de procesul de favorizarea faptuitorului
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Fostul procuror-sef al Sectiei Speciale (SS), Gheorghe Stan, a retras, inainte de a fi numit judecator la Curtea Constitutionala, contestatia DNA in cazul Mihaielei Iorga Moraru, procuror SS judecat pentru fals intelectual si favorizarea faptuitorului.

Era vorba de o contestatie impotriva deciziei prin care Inalta Curte a constatat nulitatea rechizitoriului si a exclus toate probele administrate in cursul urmaririi penale de catre DNA. Sentinta a fost data de judecatorul Silvia Cerbu pe 18 iunie 2018, dar DNA a contestat decizia a doua zi, pe 19 iunie 2018.

De ce SS a retras contestatia?

Pe 23 octombrie 2018, printr-o OUG promovata de fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a fost operationalizata SS. O alta ordonanta promovata de Tudorel Toader, OUG 7/2019 din 19 februarie 2019, permitea Sectiei Speciale sa retraga apelurile in dosarele in care sunt judecati si magistrati.

Lucru pe care Gheorghe Stan l-a facut in mai multe dosare, mai ales cele in care erau implicati oamenii PSD: cele mai cunsocute fiind cele privindu-i pe fostii deputati PSD, Sebastian Ghita, Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc.

Iata care a fost efectul OUG in cazul Romsilva - Efect pervers al trecerii lui Toader prin Justitie: Personajele celebre pe care le-a salvat SS in Dosarul Romsilva

Motivele lui Stan

In mod similar, Gheorghe Stan a retras contestia si in cazul Mihaielei Iorga Moraru. Decizia de retragere a luat-o pe 6 iunie 2019, in contextul in care isi incepea mandatul de judecator la Curtea Constitutionala pe 15 iunie. Stan a ajuns la CCR fiind sustinut de PSD.

"In urma analizei efectuate asupra intregii documentatii care a stat la baza intocmirii de catre DNA - Serviciul Teritorial Ploiesti a rechizitoriului nr. 157/P/2017, Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie a decis in temeiul articoluilui 88 indice 8, alineatul 1 litera d) din Legea 304/2004, modificata prin OUG 7/2019, retragerea caii de atac a contestatiei formulate la 19 iunie 2018 de catre DNA - Structura Centrala, impotriva incheierii nr. 361 din data de 18 iunie 2018 a Judecatorului de camera preliminara, in dosarul penal nr. 351/1/2018/a1 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie," scria Gheorghe Stan.

Potrivit unor surse judiciare, la momentul retragerii contestatiei, motivarea deciziei din camera preliminara nu era redactata.

Iorga Moraru ancheteaza cazul "Sorina"

La acel moment, Mihaiela Iorga Moraru activa deja ca procuror in cadrul SS, iar la sfarsitul lunii iunii 2019 a intrat din nou in atentia mass-media dupa ce a preluat ancheta in dosarul Sorinei, fata adoptata cu scandal de la Baia de Arama.

In urma retragerii contestatiei DNA, dosarul Mihaielei Iorga Moraru in care este acuzata de fals intelectual si favorizarea faptuitorului s-a intors la SS. Acesta urmeaza sa fie solutionat de un coleg.

Citeste despre ancheta DNA in acest dosar - Exclusiv Surpriza din calculatorul procurorului Iorga Moraru - Discutiile cu milionarul Florian Walter

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mihaiela Iorga Moraru SS, #Gheorghe Stan SS, #Gheorghe Stan CCR , #procuror