Procurorii ce asteapta avizele lui Basescu au fost la Cotroceni - surse

Marti, 14 Mai 2013, ora 18:39
3354 citiri
Procurorii ce asteapta avizele lui Basescu au fost la Cotroceni - surse
Foto: luju.ro

Procurorii care au fost audiati si asteapta avizele presedintelui Traian Basescu au fost prezenti la Palatul Cotroceni, pentru discutii cu seful statului, in aceste zile, potrivit unor surse.

Sursele citate de televiziunile de stiri transmit ca Tiberiu Nitu, Laura Codruta Kovesi, Bogdan Licu, Codrut Olaru, Alina Bica si Elena Hosu ar fi avut intalniri cu presedintele Traian Basescu.

CSM a avizat pozitiv, la finalul sedintei de joi, toate propunerile facute in data de 3 aprilie de fostul ministru interimar al Justitiei, Victor Ponta.

Tiberiu Nitu, audiat la CSM: Glumite, ezitari, balbaieli si fuga de responsabilitate

Tiberiu Nitu a fost audiat miercuri de sectia de procurori a CSM in vederea obtinerii avizului pentru ocuparea functiei de procuror general al Romaniei, el obtinand aviz pozitiv.

"Consider ca am imbunatatit si proiectul managerial, am dovedit receptivitate la intrebarile si raspunsurile pe care mi le-ati adresat, am tinut cont de obiectivele pe care le dezbatem in sistem(...) mi le-am insusit in proiect, voi incerca sa le dezvolt impreuna cu dumneavoastra. Nu imi propun nimic de unul singur, adopt un stil de munca participativ si in domeniul justitiei nimeni nu poate face ceva de unul singur, toti procurorii din Romania suntem o echipa", a declarat atunci Tiberiu Nitu.

Cum si-a sustinut Kovesi candidatura la DNA in fata CSM (Video)

Laura Codruta Kovesi a sustinut, joi, interviul in fata sectiei de procurori a CSM in vederea ocuparii functiei de procuror sef al DNA. Fostul procuror general si-a prezentat pe scurt obiectivele si a raspuns intrebarilor adresate de membrii sectiei de procurori a CSM, care i-au dat aviz pozitiv, argumentand ca fostul procuror general a dat dovada de "viziune manageriala si rezistenta la stres".

Codrut Olaru, propus adjunct al procurorului general al Romaniei, Bogdan Licu, propus pentru postul de prim-adjunct al procurorului general, Alina Bica, nominalizata pentru functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Elena Hosu, care candideaza pentru postul de adjunct al sefului DIICOT au fost si ei audiati si au primit avize pozitive din partea procurorilor CSM.

CSM, aviz pozitiv pentru toate propunerile lui Ponta - Ce urmeaza?

Ca urmare a acestor audieri, sectia pentru procurori a CSM a transmis vineri catre Ministerul Justitiei avizele pentru functiile de conducere din Ministerul Public, DNA si DIICOT, urmand ca ministrul Robert Cazanciuc sa le remita presedintelui Traian Basescu pentru a face numirile in functii.

Avizul CSM este consultativ, iar ultimul cuvant in ce priveste desemnarea conducerii Parchetelor il va avea presedintele Romaniei. Traian Basescu va anunta daca va semna sau nu decretele de numire ale procurorilor. In cazul in care o propunere de procuror este respinsa, se declanseaza o noua procedura de numire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#procurori intalnire Traian Basescu, #procurori primiti Cotroceni, #procurori aviz pozitiv Cotroceni, #Tiberiu Nitu primit Cotroceni, #Laura Codruta Kovesi primita Cotroceni , #procuror