CSM i-a prelungit mandatul lui Bogdan Licu la Parchetul General. Dat afara de Dancila, Horatiu Radu devine adjunctul procurorului general

Marti, 11 Iunie 2019, ora 13:03
4558 citiri
CSM i-a prelungit mandatul lui Bogdan Licu la Parchetul General. Dat afara de Dancila, Horatiu Radu devine adjunctul procurorului general
Foto: Arhiva (MAE)

Sectia de procurori a CSM a decis, marti, sa ii prelungeasca interimatul lui Bogdan Licu la sefia Parchetului General cu 6 luni.

De asemenea, CSM a hotarat ca procurorul Horatiu Radu sa devina adjunctul lui Licu la sefia PG, informeaza surse judiciare pentru Ziare.com.

Pe de alta parte, la DIICOT, CSM a a pus-o procuror sef adjunct pe Oana Schmidt Haineala, tot ca interimar pentru 6 luni.

Bogdan Licu a fost cel de-al doilea adjunct al lui Augustin Lazar, fiind numit, in luna aprilie, in functia de procuror general interimar, dupa ce Lazar a iesit la pensie.

Bogdan Licu este procuror din 1996 si a activat la parchetele din Bucuresti. A fost membru in CSM in perioada 2006-2012. A ocupat functiile de prim-adjunct al procurorului general (2013-2016) si adjunct al procurorului general (2016-prezent).

In martie 2016, Bogdan Licu a renuntat la titlul de doctor, dupa ce mass-media a dezvaluit ca ar fi plagiat o parte din lucrare.

Bogdan Licu a obtinut titlul de doctor cu lucrarea "Coruptia - risc major la adresa securitatii nationale" sub coordonarea lui Gabriel Oprea.

Detalii aici: Inca un plagiat coordonat de Gabriel Oprea? Autorul, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei

Razvan Horatiu Radu a fost agentul guvernamental pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene timp de 11 ani, pana a fost demis, anul trecut, de premierul Viorica Dancila.

El este magistrat de cariera si a fost numit la 1 august 2007 subsecretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, agent guvernamental al Romaniei pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului. In 2011, a fost numit agent guvernamental la Curtea de Justitie a Uniunii Europene si la Tribunalul UE, de la Luxemburg.

Razvan-Horatiu Radu a urmat cursurile Institutului National al Magistraturii (2001-2003), dupa care a fost numit procuror. Din anul 2006, Razvan-Horatiu Radu a detinut, in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, functia de sef al Serviciului de Integrare Europeana si Programe Phare, (ulterior Serviciul de Afaceri Europene si Relatii Internationale), indeplinind aceasta functie pana la numirea sa la Ministerul Afacerilor Externe.

Oana Schmidt Haineala a fost considerata unul dintre principalii sfatuitori ai lui Tudorel Toader, pe vremea cand acesta ocupa pozitia de ministru al Justitiei. De altfel, ea a ocupat in 2017 functia de secretar se stat in Ministerul Justitiei, dar a fost retrasa din acest post de CSM, la solicitarea procurorului general Augustin Lazar, in contextul scandalului emiterii Ordonantei 13.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#CSM Licu procuror general, #Horatiu Radu CSM Parchetul General , #procuror