Fost procuror-sef de la Parchetul General, condamnat la 4 ani de inchisoare

Marti, 17 Martie 2015, ora 17:54
2869 citiri
Fost procuror-sef de la Parchetul General, condamnat la 4 ani de inchisoare

Angela Nicolae, fost procuror-sef al Biroului de Relatii Internationale si Programe din Parchetul General, a fost condamnata marti de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

De asemenea, Angela Nicolae are interzis pe o perioada de 4 ani dreptul de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii pentru care a fost condamnata.

Tot in cazul ei, instanta a dispus confiscarea sumei de 87.715 lei, fiind mentinut sechestrul pe un apartament al acesteia.

In acelasi dosar, Daniel Nicolae, fiul Angelei Nicolae, a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu executare, aceeasi pedeapsa primind si Ghaziri Rami.

Angela Nicolae si fiul ei au fost obligati la plata a cate 10.000 lei cheltuieli judiciare catre stat, iar Ghaziri Rami trebuie sa achite 12.000 lei cheltuieli judiciare.

Angela Nicolae, procuror acuzat de coruptie, a fost arestata preventiv - Update (Video)

Potrivit DNA, Angela Nicolae a pretins de la liderul unei retele de evaziune fiscala, Ghaziri Rami, direct si prin intermediul fiului sau, Daniel Nicolae, sume de bani totalizand 111.715 lei si 1.500 euro.

In schimbul banilor, Angela Nicolae a promis ca va interveni pe langa judecatori si procurori, astfel incat sa ii determine sa pronunte hotarari favorabile lui Ghaziri Rami si firmei sale.

Un mod de operare similar a fost folosit de Angela Nicolae si in raporturile cu o alta persoana, administrator si asociat in mai multe societati cu profil agricol.

Astfel, la data de 28 mai 2013, persoana respectiva a apelat la Angela Nicolae, care i-a promis ca va interveni pe langa un prim-procuror al unui Parchet de pe langa Judecatorie, pentru a-i facilita unui prieten obtinerea unei solutii favorabile in dosarul penal in care era cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice si vatamare corporala din culpa.

Ancheta penala a fost finalizata, dar nu in sensul promisiunii facute de Angela Nicolae, ci in sensul trimiterii in judecata a persoanei cercetate.

Pe 28 octombrie 2013, la propunerea DNA, Angela Nicolae a fost arestata preventiv, fiind apoi trimisa in judecata in decembrie 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Angela Nicolae condamnata, #Angela Nicolae inchisoare, #procuror Parchetul General condamnat, #procuror Parchetul General inchisoare , #procuror