Ziare.com

Prim procurorul de la Parchetul Macin, revocat si mutat disciplinar

Vineri, 18 Martie 2011, ora 20:56

   

Prim procurorul de la Parchetul Macin, revocat si mutat disciplinar
Chitu Elena, prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Macin, a fost sanctionata de catre CSM, fiind revocata din functie si mutata disciplinar pentru o perioada de trei luni la Parchetul de pe langa Judecatoria Medgidia.

Conform unui comunicat de presa remis Ziare.com, prim procurorul a savarsit doua abateri care se incadreaza la art. 99 lit. b)- "interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane" si h) - "exercitarea functiei cu rea-credinta", din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Decizia a fost luata in sedinta din data de 17 martie 2011 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii care a admis astfel actiunea disciplinara formulata de Comisia de disciplina pentru procurori.

Magistratul poate contesta sanctiunea CSM cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1218 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pedeapsa prea usoara,

trebuie data afara.
Gangrena e mare, trebuie taiat in carne vie.

 

corb la corb ...

*

?

daca nici aceste abateri :
"interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane" si h) - "exercitarea functiei cu rea-credinta" nu sunt abateri grave, atunci ce considera CSM ca abatere de la deontologia magistratilor ?
Aceasta doamna procuror a fost doar putin deranjata cu o mutare pe timp de 3 luni la judecatoria vecina, unde va exersa aceleasi prerogative de la care s-a abatut iar apoi ... inapoi ! Trei luni trec repede si doamna n-a pierdut decat ceva timp pe naveta.
CSM, fa-te ca judeci !"

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor