Cineva minte? A fost prefectul Capitalei in Piata Victoriei in ziua protestului? Oficialii se contrazic

Miercuri, 22 August 2018, ora 16:57
6883 citiri
Cineva minte? A fost prefectul Capitalei in Piata Victoriei in ziua protestului? Oficialii se contrazic
Foto: Hepta

Speranta Cliseru, prefectul Capitalei, sustine ca nu a fost prezenta la protestul diasporei din data de 10 august, pentru care a semnat ordinul de evacuare a Pietei Victoriei. Declaratiiile sale contrazic, insa, afirmatiile facute de maiorul Laurentiu Cazan, care a coordonat actiunile Jandarmeriei, care spunea ca Cliseru a fost prezenta in Piata Victoriei de la ora 16:00.

"Eu nu am dat ordin ca sa fie ranit cineva", a declarat, dupa trei ore de audieri, prefectul Capitalei, Speranta Cliseru. Oficialul nu a raspuns intrebarilor jurnalistilor daca ii pare rau ca a semnat acest ordin sau daca are regrete.

Reporter: Unde ati urmarit evolutia evenimentelor. In Piata?

Cliseru: Nu, nu am fost in Piata!

Reporter: V-ati bazat doar pe informatiile jandarmilor sau ati vazut cu ochii dumneavostra ce se intampla?

Cliseru: Nu am vazut cu ochii mei, ca nu eram in Piata.

A discutat Carmen Dan cu prefectul?

De asemenea, Speranta Cliseru a mai sustinut ca nu s-a intalnit cu ministrul de Interne, Carmen Dan, in ziua de 10 august. "Nu m-am intalnit cu ministrul de Interne in acea zi", a spus ea.

Prefectul nu a raspuns intrebarilor daca a discutat la telefon cu Carmen Dan in acest caz sau daca a vorbit cu ministrul inainte de a semna ordinul: "Nu pot sa va raspund".

Si Carmen Dan a declarat, marti, ca nu a discutat cu prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, in ziua de 10 august, cand a avut loc mitingul diasporei, si ca a aflat despre ordinul de interventie in forta a jandarmilor pentru restabilirea ordinii publice dupa ce acesta a fost semnat.

Maiorul Cazan o contrazice pe Cliseru

Laurentiu Cazan, maiorul care a coordonat actiunile Jandarmeriei de la protestul diasporei, a declarat insa saptamana trecuta ca prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, s-a aflat in Piata Victoriei si a semnat ordinul de evacuare a zonei in jurul orei 20:00, atunci cand situatia a "degenerat".

"In permanenta, am fost in contact cu toate autoritatile, inclusiv cu prefectul, care a fost prezent la fata locului de la ora 16:00. (...) Cand am vazut ca lucrurile incep sa degenereze, cand tensiunea a crescut, am discutat personal cu prefectul si i-am spus ca, daca lucrurule vor degenera, daca nu reusim sa avem un moment cand atacurile nu inceteaza, vom ajunge la restabilirea ordinii publice in zona.

Dansa a spus ca este pregatita, am fost la fata locului tot timpul impreuna, am vazut despre ce este vorba si s-a luat decizia de a avea un ordin pentru restabilirea ordinii publice. Lucrurile astea au fost in jurul orelor 20:00", a relatat Laurentiu Cazan, care este adjunctul Serviciului de Ordine Publica al Jandarmeriei Capitalei.

Prezentarea facuta de Carmen Dan

In prezentarea facuta pe 19 august de Carmen Dan, se arata ca in punctul de comanda, din Piata Victoriei, s-au prezentat prefectul Capitalei si unul dintre viceprimarii Primariei Bucuresti.

"Ora 20.00 - comandantul actiunii prezinta prefectului situatia, informandu-l cu privire la necesitatea unei interventii pentru restabilirea ordinii publice. In acest context, prefectul isi exprima acordul cu privire la o astfel de actiune", se arata in prezentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Speranta Cliseru Carmen Dan, #Speranta Cliseru jandarmeria, #Speranta Cliseru contradictii , #protest Diaspora