Grapini justifica jignirea protestatarilor facand trimitere la un interviu difuzat de Antena3

Joi, 09 August 2018, ora 13:57
13134 citiri
Grapini justifica jignirea protestatarilor facand trimitere la un interviu difuzat de Antena3
Foto: Facebook/ Maria Gripini

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, joi, ca a distribuit pe Facebook o postare despre mitingul romanilor din strainatate care contine mesajul "fara certificat de prost nu puteti participa" pentru ca a vrut sa arate ca "nu se poate nimeni erija ca reprezinta toata diaspora".

Maria Grapini a distribuit, miercuri, pe contul sau de Facebook, o postare a unui alt utilizator al retelei de socializare cu mesajul "Informam diasporenii ca taxa de prost se plateste la sediul USR. Fara certificat de prost nu puteti participa la miting". Ulterior, postarea a fost stearsa de pe contul de Facebook al eurodeputatului.

Europarlamentarul a declarat ca nu ar fi distribuit postarea daca Ovidiu Grosu, autointitulat organizatorul mitingului de protest al diasporei, programat sa se desfasoare pe 10 august, in Piata Victoriei, nu ar fi instigat la violenta intr-un interviu acordat Antena3.

Iata aici mai multe detalii despre interviul respectiv: Manipulare inainte de protestul diasporei: Barbatul care a spus la Antena3 ca are dreptul sa omoare jandarmi, pus sub acuzare de DIICOT

"Am distribuit pentru a se vedea ca nu toata diaspora are acelasi punct de vedere. O doamna din diaspora a postat acest lucru. Eu am distribuit o singura data, fara sa fac niciun comentariu. Mesajul meu este ca nu se poate nimeni erija ca reprezinta toata diaspora.

Eu m-am intalnit cred ca mult mai mult decat aia care injura pe Internet cu romani din toate statele, sunt romani care-si vad de treaba lor, care muncesc, sunt corecti, inteleg ce inseamna democratia, inteleg ca nu atacand jandarmii si nu violand sotiile demnitarilor cum indeamna unii, se rezolva problema in democratie, ci prin vot si alegeri. Dar acum e vara si probabil au mintile infierbantate unii. (...)

Din pacate, agresivitatea si radicalizarea aceasta a societatii nu duce la nimic bun. Nu schimbarile din luna in luna a ministrilor sau a Guvernului rezolva problema. Spun foarte clar, poti sa nu fii de acord cu cineva, dar nu injurand, amenintand, nu spunand ca trebuie sa fie sange pe strada, ca trebuie sa omoram jandarmii, sa impuscam jandarmii, sau ce mai spunea acel individ.

Deci, practic, daca nu il auzeam pe acel individ, eu poate nu distribuiam, dar am distribuit sa se vada clar ca este de la o doamna care traieste in alta tara, nu in Romania", a explicat Maria Grapini.

Intrebata daca este de acord cu afirmatia ca "fara certificat de prost nu puteti participa la miting", Grapini a raspuns negativ.

"Nu, nu, nu, dar nu sunt nici de acord cu...pentru ca a mai fost un punct care m-a determinat sa distribui. Eu am fost la Galati intr-o problema si seara, pe faleza, m-am dus sa ma plimb si un grup de tineri cu tricouri USR m-a oprit si pe mine, imi dadea sa semnez noaptea pe faleza niste tabele.

Nu sunt de acord, totusi, sa fortam nota si un partid politic sa monopolizeze orice nemultumire a unui cetatean. Sa preia de la cetateni problemele, sa si le puna in platforma lor politica, sa candideze si in 2020 sa avem si noi un procent de 90% de iesire la vot", a declarat Grapini.

Aceasta a adaugat ca in democratie nu se schimba guvernele "anarhic, pe strada".

"Nemultumirea mea este ca dupa 30 de ani nu se intelege mecanismul democratic. Cand am fost revoltata maxim, de exemplu in 2005, cu impartirea energiei, baietii destepti si asa mai departe, am spus ca alta solutie nu este decat sa intru in politica si sa incerc de acolo.

Pai oamenii astia nemultumiti sa intre in politica si sa incerce. Asa e in democratie, nu se poate altfel. Nu putem, anarhic, pe strada, sa schimbam guverne, ne ducem inapoi in lumea a treia", a mai spus Grapini.

Vezi LIVE principalele momente ale zilei de dinaintea marelui protest antiguvernamental - Ziua marelui miting se apropie: "PSD distruge Romania, actionam in legitima aparare"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Maria Gripini jignit romani protest, #protest diaspora Maria Grapini , #protest Diaspora