Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

452 de persoane au avut nevoie de ajutor medical la protest. Trei au arsuri pe 15% din corp

Sambata, 11 August 2018, ora 13:28
4267 citiri
452 de persoane au avut nevoie de ajutor medical la protest. Trei au arsuri pe 15% din corp
Foto: Ziare.com

Peste 400 de persoane, intre care 35 de jandarmi, au primit ingrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piata Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei avand arsuri de pana la 15% din suprafata corpului.

"Vorbim despre 452 de persoane asistate medical la fata locului si 40 de persoane transportate la spital. Printre persoanele carora li s-a acordat asistenta medicala la fata locului se afla si 35 de jandarmi, dintre care 11 au fost transportati la spital", a declarat locotenent colonel Marius Militaru, sef comunicare Jandarmeria Romana, in cadrul unei conferinte de presa sustinute sambata.

De asemenea, 19 raniti in urma protestului au fost transportati la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, cu diverse traumatisme, trei dintre ei avand arsuri de pana la 15% din suprafata corpului.

"Un numar de patru persoane au necesitat internare in spital si ingrijiri medicale avansate, trei persoane au prezentat arsuri pe aproximativ 10 - 15% din suprafata corpului si sunt internati in Sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului. O persoana a fost supusa unei interventii chirurgicale de urgenta la Sectia de Chirurgie Generala extragandu-i-se un corp strain de la nivelul coapsei drepte si se afla internat", se arata intr-un comunicat de presa al reprezentantilor Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Unitatea spitaliceasca mai precizeaza ca intre cei 19 pacienti nu se afla niciun jandarm si niciun copil.

Totodata, pentru ingrijiri medicale s-au adresat 50 de persoane la Spitalul de Urgenta Floreasca. Potrivit coordonatorului SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, victimile se afla in stare stabila si sunt in afara oricarui pericol.

Peste 100.000 de mii de romanii nemultumiti de guvernarea PSD-ALDE au iesit vineri in strada. Protestul a fost initiat de cei plecati in strainatate, carora li s-au alaturat romani din toata tara.

Filmul zilei in care, in Romania, s-a incercat uciderea libertatii

Insa oamenii nici nu au apucat sa se adune bine in Piata Victoriei din Capitala, spre care multi au strabatut mii de kilometri din toate colturile lumii, ca manifestatia deja a inceput sa degenereze. Daca majoritatea covarsitoare protesta pasnic, au existat insa cateva zeci de huligani care au aruncat cu diverse obiecte inspre jandarmi.

In loc sa izoleze acesti instigatori, jandarmii au folosit toate dotarile: canistre si grenade cu gaze lacrimogene, sprayuri cu piper, chiar si tunuri cu apa si pistoale de semnalizare. Ba chiar dupa lasarea serii jandarmii calare, insotiti de caini, au intrat printre oameni. Caii s-au speriat si s-au ridicat in doua picioare, putand fi raniti oameni.

Manifestantii au fost afectati de gazele lacrimogene, dar si de grenade sau batuti de jandarmi. Printre ei se numara si fiica de 16 ani a senatorului USR Vlad Alexandrescu, care a fost luata pe targa, in stare de inconstienta, dupa ce a inhalat gazele.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#proteste Piata Victoriei raniti, #gaze lacrimogene protest diaspora , #protest Diaspora