Povesti impresionante ale romanilor din diaspora: Se strang semnaturi pentru a o reclama pe Pippidi la CNCD

Miercuri, 08 August 2018, ora 12:47
19352 citiri
Povesti impresionante ale romanilor din diaspora: Se strang semnaturi pentru a o reclama pe Pippidi la CNCD
Foto: Facebook / Diaspora Europeana

Razvan Stefanescu, soferul masinii suedeze care a fost lasat de Politia Romana fara placutele antiPSD in lipsa oricarei baze legale, aduna semnaturi de la romanii din diaspora care se simt jigniti de afirmatiile ofensatoare facute la adresa lor de Alina Mungiu Pippidi, pe care vor sa o reclame la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii.

Razvan Stefanescu a anuntat demersul sau inca de marti, postand pe Facebook contactele la care toti cei care s-au simtit lezati de Alina Mungiu Pippidi pot apela, daca vor sa sesizeze CNCD, intregul demers fiind gestionat de avocati care isi ofera serviciile gratuit.

Contactat de Ziare.com, Razvan Stefanescu a precizat ca in 24 de ore deja mai multi romani s-au alaturat initiativei sale.

"Sunt cam 20. Avocatii sunt cei care fac demersurile", ne-a spus el.

Intrebat pana cand il pot contacta cei care vor sa i se alature, Razvan Stefanescu a precizat ca va depune plangerea "probabil in cateva zile".

In ceea ce priveste epopeea masinii sale, Razvan Stefanescu inca se mai gandeste daca va face vreo plangere pe numele politistilor care l-au audiat impreuna cu copilul in zorii zilei si i-au retinut permisul, pe care apoi i l-au dat inapoi dupa ce s-a constatat ca nu incalcase nicio prevedere legala. "Nu e un raspuns negativ, ma mai gandesc", a mentionat el.

Decizia lui Razvan Stefanescu de a reclama la CNCD modul in care au fost catalogati si jigniti romanii din diaspora de catre politologul Alina Mungiu Pippidi a fost salutata de internauti, multi dintre ei spunandu-si povestile de viata impresionante, care contrasteaza cu afirmatiile ofensatoare facute despre ei in articolul postat pe Romania Curata, dar si cu jignirile lansate la adresa lor in spatiul public de diversi alti politicieni.

Iata cateva dintre mesajele postate pe grupul de Facebook Diaspora europeana:

Ionut Fota: "In Romania am fost profesor de geografie, dar mafia din invatamant, pilele, spagile, nepotismele si manevrele murdare m-au facut sa ies din sistem. Sunt excavatorist si nu-mi este rusine cu meseria mea. Nu fur si nu 'pescuiesc', muncesc cinstit pentru viitorul familiei mele. #GURAP5D #GURADRAGNEA"

Veronica Lungu: "O 'prostituata' ce lucreaza ca sef de ani de zile intr-un market din Cipru, care si-a crescut copilul intr-o tara straina, dar care l-a invatat ca Romania inseamna acasa, caruia la sfarsitul anului de studiu i-a rasunat numele pe scena ca fiind din Romania cu nota maxima de 10 si distinctia de onoare a Universitatii. Care nu si-a vandut sufletul pe un litru de ulei si o galeata, care munceste din greu cu gandul ca intr-o buna zi Romania va renaste, iar tradatorii vor fi pedepsiti".

Florina Andreica: "Sunt nascuta si crescuta in Maramures, in prezent practic meseria de sofer de tir in Germania si ma mandresc cu asta. Nu stau prin parcari ca sa imi agat clienti asa cum cred javrele de politicieni despre noi romancele, ma opresc in parcari doar ca sa imi fac pauza. Nu sunt prostituata, nu am fost si nici nu voi fi niciodata! Nu ma vand si nu fur!! #muiepsd"

Marius Sandu: "Servesc pe Maiestatea Sa Regina Angliei prelungind viata oamenilor. Recunosc ca sunt un mic 'cersetor', de atentie, a 'curvelor' curajoase din diaspora. Respect meritati voi toti, cei care ati plecat si intrat ilegal in Anglia, sau alte state ale lumii si nu va puteati intorce cand va murea cineva drag in Romania..."

Mariuca Ionescu: "Angajata in departamentul financiar al unei multinationale din Olanda si studenta la drept in Maastricht. O 'prostituata' ce si-a crescut copiii intr-o tara unde analfabeta Viorica n-ar spala nici macar wc-ul la mall, iar Dragnea ar primi cel putin 6 ani cu executare pentru toate jafurile comise. Vin sau nu pe 10 august, m*** tot va trimit de la 2.500 km departare, stimati politicieni! Si ca sa citez umbrela numita prim ministru: 'FAK IU'....PSD, Pippidi, slugilor din Antena 3 si tuturor celor care v-ati permis sa ne jigniti! "

George Chiriac: "La 'furat' impreuna cu sotia prin spitalele din Barcelos si Braga, Portugalia. Din pacate nu putem fi alaturi de voi fizic pe 10 august fiindca avem zbor catre Romania abia pe 22, low cost evident... Dar va sustinem moral"

Florentina Flo: "La fel ca si colegul ma plimb prin Londra cu o dubita galbena ...facand diferenta dintre viata si moarte! Am ajuns departe prin multa munca si efort fara sa fiu nevoita sa dau spaga sau sa apelez la relatii!! Am 2 joburi in Londra lucrez pt ambulanta ca si Technician si lucrez ca si asistenta medicala in NHS Hospitals. Sunt respectata si apreciata pentru munca mea ceea ce conteaza enorm! #Respect Marius si la toata lumea care trage pentru o viata mai buna! "

Adina Herciu: "De 20 de ani traiesc in Italia, intr-o familie sfasiata de necesitate, fara frate, fara bunici, fara veri, ci cu doi parinti care munceau de dimineata pana seara, fara duminici sau sarbatori. Eu am crescut singura, dar nu am furat, nu m-am prostituat. Am plans si voi plange toata viata de dorul de frate, de casa si chiar daca sunt perfect integrata, chiar daca mi se spune ca sunt italianca, eu sunt si voi fi mereu Romanca cu dorinta de a fi Romanca in Romania!!! Sunt coafeza si anul asta concediul meu va fi la Bucuresti in Piata Victoria pentru Romani de oriunde, pentru Romania, pentru sangele ce-mi curge in vene...."

Iszlai Tamas Barna: "Inca un ''Hot'' din Germania care ##fura## adica lucreaza de 10 Zile in sir ba 12, ba 14 ore pe zi... la 38 de grade, adica ''face manevra''... Asa se zicea pe vremuri la noi acasa la ceea ce fac eu, pe vremea cand mai exista si Cale ferata in Romania...M..E PSD si toti care m-au gonit din Tara!De 7 Ani in Germania!"

Bianca Matei: "Cersesc, 'fur de prin depozite'. De la 18 ani plecata prin tari straine. In acest moment muncitoare in depozit Anglia la 1 grad. Din cauza voastra muncesc la altii decat in tara mea si in domeniul meu. Din cauza voastra eu ca si tanara la 20 de ani nu am viitor in tara. Din cauza voastra eu trebuie sa muncesc la straini ca sa imi fac un viitor pentru viitorii mei copii. Nu ajung pe 10 august, dar va asigur ca PSD-ul va cadea. Eu de aici, cu englezii si alti romani, va trasmitem MUIE PSD!! #Romania #Rezist"

Ramona Nicky: "Sa ma prezint si eu, nu sunt prostituata, nici hoata prin tari straine. Sunt de ceva vreme in Germania, strabat drumurile ei in fiecare zi la volanul tir-ului. Sunt mandra de ceea ce fac si mai ales fericita cand sunt apreciata pt ceea ce fac. Iubesc aceasta meserie si mi-as dori si eu sa o pot practica candva in tara mea asa ca in Germania, cu drumuri bune, fara stres. Nu ajung pe 10 la Bucuresti, voi intarzia 3 zile dar cu siguranta voi gasi Diaspora tot acolo, asa ca ma voi alatura si eu. Tine-te bine PSD! Ti se vor zdruncina temeliile pe 10 august. Era sa uit..M..E PSD"

Daniel Popa: "De 20 de ani 'fur si cersesc 9 ore pe zi' contribui la construirea si prosperitatea Angliei. Sistemul corupt si instabilitatea din Romania m-au facut sa plec la mii de kilometri distanta de parinti, prieteni, familie, sa las totul in urma. Nu am plecat din lasitate, am plecat pentru ca am o singura viata si vreau sa o traiesc decent intr-un sistem normal si corect, nu sa fiu sluga, marioneta penalilor.

Radacinile noastre sunt in Romania si acolo vrem sa imbatranim, sa ne crestem copiii si sa ne jucam cu nepotii. Romania este a noastra, a oamenilor corecti si trebuie lasata intreaga copiilor nostri. Indiferenta distruge si ucide, acum este momentul sa fim uniti, toti pentru unul si unul pentru toti, in strada romanilor pe 10 August! Guvernul asta plin de paraziti, de corupti au infectat toate institutiile din tara si trebuie aruncati la gunoi odata pentru totdeauna!!! Muie PSD si la toate slugile lor! "

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#sesizare CNCD romani diaspora , #protest Diaspora