"Taxa de prost" a Mariei Grapini a ajuns pe masa Consiliului Discriminarii

Joi, 09 August 2018, ora 20:45
10287 citiri
"Taxa de prost" a Mariei Grapini a ajuns pe masa Consiliului Discriminarii
Foto: Arhiva Facebook/Maria Grapini

USR Diaspora a sesizat joi Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) cu privire la mesajul distribuit pe Facebook de europarlamentarul PSD Maria Grapini care i-a jignit pe romanii din Diaspora care vor participa la mitingul din 10 august din Piata Victoriei, afirmand ca trebuie "sa plateasca o taxa de prost la USR".

"Afirmatiile publice emise de Maria Grapini, o persoana cunoscuta la nivel national si international si care exercita puterea publica, au efectul de a umili si demoraliza pe cei vizati. Mai mult, faptul ca o persoana publica foloseste exprimari atat de jignitoare asupra unei intregi comunitati, doar pe baza convingerilor politice, induce publicului ca un comportamentul jignitor fata de romanii din diaspora este legitim si justificabil din moment ce este sustinut de un functionar public de rang inalt", se arata in sesizarea USR Diaspora, potrivit unui comunicat de presa.

Totodata, in sesizare se mai arata ca "actiunea Mariei Grapini constituie hartuire conform art. 2 al. 5 din OG 137/2000, prin crearea unui climat de intimidare pe baza convingerilor politice si a apartenentei la o comunitate".

Formatiunea considera ca insultarea comunitatii romanesti din afara tarii este un gest absolut incalificabil indiferent de imprejurari, dar mai ales tinand cont de standardele morale pe care le impune functia publica.

"In 1990, Ion Iliescu ii numea golani pe protestatarii din Piata Universitatii. Au trecut 28 de ani si limbajul multor politicieni romani nu s-a imbunatatit, mai ales atunci cand sunt criticati. Reprezentantii poporului intr-o democratie ar trebui sa intruchipeze repere morale al societatii si sa puna interesele cetatenilor mai presus de cele politice. Derapajele majore, precum cel al doamnei Maria Grapini, trebuie sanctionate pentru a ne asigura ca societatea noastra evolueaza", a transmis i acelasi comunicat presedintele USR Diaspora, Emanuel Stoica.

De asemenea, USR Diaspora solicita CNCD sa analizeze de urgenta sesizarea si sa o sanctioneze pe Maria Grapini pentru discriminare si hartuire, afirmand ca "europarlamentari ca doamna Maria Grapini fac Romania constant de ras in Europa prin atitudinea si ideile pe care le promoveaza".

Uniunea spune si ca la alegerile din 2019, romanii trebuie sa trimita in Parlamentul European oameni profesionisti si integri, care respecta valorile democratice europene.

Maria Grapini a distribuit joi o postare pe contul sau de Facebook cu urmatorul mesaj: "Informam diasporenii ca taxa de prost se plateste la sediul USR. Fara cerificat de prost nu puteti participa la miting!".

Mesajul acesteia vine in contextul in care este anuntat pentru vineri, de la ora 17.00, un miting antiguvermanetal, in Piata Victoriei din Capitala, la care vor participa romanii din diaspora.

Europarlamentarul Maria Grapini jigneste romanii care vin la protest: Fara certificat de prost nu puteti participa la miting

Ziua marelui miting se apropie: "Noi am venit, voi plecati! V-am facut valiza" (Foto si Video)

Vreti sa veniti la marele protest din Piata Victoriei? Iata de unde si cand se pleaca spre Bucuresti din marile orase

Ziua marelui protest: Romanii care nu ajung in Piata Victoriei anunta manifestatii in zeci de orase din tara si Europa

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Maria Grapini taxa prost diapora protest, #consiliul discriminarii maria grapini taxa prost , #protest Diaspora