Dosarul 10 august: Huliganii recunosc acuzatiile si cer sentinte mai mici. Jandarmerita Stefania isi vrea mama audiata

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 29 Octombrie 2019, ora 17:24
11183 citiri
Dosarul 10 august: Huliganii recunosc acuzatiile si cer sentinte mai mici. Jandarmerita Stefania isi vrea mama audiata
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei 7 protestatari judecati in dosarul furtului armei jandarmeritei Stefania Nistor au pledat astazi vinovati in fata unui magistrat de la Judecatoria Sectorului 1. Cei 7 solicita sa fie judecati in procedura simplificata, iar pedeapsele lor sa fie reduse cu o treime.

Este vorba de protestatarii implicati in lovirea celor doi jandarmi, Cristian Felega si Stefania Nistor, si de tanarul care a furat arma. Astfel, cinci persoane sunt judecate pentru ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice: Laurentiu Gabriel Ilie, Claudiu Florentin Tanase, Tudor Alexandru Sutoiu, Ionut Liviu Cojoaca si Claudiu Mihai Dobre.

In acelasi dosar, Daniel Dumitru, tanarul care a furat pistolul Stefaniei Nistor, este judecat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma si tulburarea ordinii si linistii publice. Amicul lui Daniel Dumitru, Mihail Gabriel Cristoloveanu, care a tras cu pistolul furat pe un camp, este judecat pentru uz de arma fara drept.

"Recunosc faptele savarsite"

Un magistrat a citit marti, in sedinta publica, rechizitoriul procurorilor si le-a adus la cunostinta acestora ca pot da declaratii in cauza, dar ca declaratiile pot fi folosite si in defavoarea lor. Judecatorul a aratat ca se pot judeca in procedura simplificata, daca recunosc faptele, si ar putea beneficia de o reducere a pedepsei cu o treime.

Toti 7 au fost de acord. Ei au dat cate o declaratie in fata instantei.

"Recunosc in totalitate faptele savarsite asa cum au fost descrise in rechizitoriu. Cunosc care sunt probele care au fost administrate in faza de urmarire penala si vreau sa fiu judecat in baza lor. Nu mai doresc administrarea de noi probe. Sunt de acord sa prestez munca neremunerata in folosul comunitatii in cazul in care voi fi gasit vinovat", au spus pe rand cei 7 tineri.

"Sunt intrunite toate conditiile prevazute de lege pentru judecarea in procedura simplificata", a afirmat judecatorul.

Judecator: Sa vedem imaginile

Magistratul a apreciat insa ca in cazul lui Daniel Dumitru, tanarul care a furat pistolul Stefaniei Nistor, se impune readministrarea probelor de la urmarire penala pentru lamurirea situatiei de fapt: vizionarea in sedinta publica a imaginilor in care s-a produs sustragerea armei de la Stefania Nistor.

Cazul a fost amanat pe 26 noiembrie.

Prezenta la termenul de astazi, jandarmerita Stefania Nistor a arata ca-si mentine solicitarea de a primi daune morale de 100.000 de euro. Pentru a dovedi daunele suferite, ea vrea ca instanta sa audieze doi martori: pe mama sa si pe un coleg.

Si celalalt jandarm, Cristian Felega, isi mentine solicitarea de a primi daune de 100.000 de euro, potrivit avocatului acestuia.

"Cei doi jandarmi au fost niste victime, ei au ramas in multime fara voia lor. Daca Nistor si Felega nu erau in haine militare, ei nu ar fi fost agresati", a spus avocata jandarmului.

In cazul in care Judecatoria Sectorului 1 ramane in pronuntare in acest caz, acesta ar fi primul dosar privind incidentele de la protestul Diasporei din 10 august 2018 care ar fi finalizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#violente 10 august, #protestul diasporei , #protest Diaspora