Mihai Fifor e de partea jandarmilor, dupa violentele de la Guvern. PNL il acuza ca distruge credibilitatea Armatei

Sambata, 11 August 2018, ora 16:20
5257 citiri
Mihai Fifor e de partea jandarmilor, dupa violentele de la Guvern. PNL il acuza ca distruge credibilitatea Armatei
Foto: Facebook / Mihai Fifor

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a declarat, sambatata ca gestul lui Mihai Fifor de a se implica in discutia despre demonstratii este incalificabil, afirmand ca nu trebuie sa se mai implice sub nicio forma intr-o problema care trebuie strict separata de atributiile Armatei.

"Mi se pare incalificabil ca ministrul Apararii simte nevoia sa se implice in discutia despre demonstratii, sa emita avertismente, sa faca apeluri. Asta e ultimul lucru care ar trebui sa se intample intr-o tara europeana, sa fie implicata si Armata intr-un scandal vizand ordinea publica.

PSD a distrus suficient credibilitatea Ministerului de Interne - chiar au de gand sa se extinda si la Ministerul Apararii? Il somez pe ministrul Apararii sa nu se mai implice sub nicio forma intr-o problema care trebuie strict separata de atributiile Armatei. Chiar nu intelege ca ceea ce face este periculos? Credeam ca dupa gafa balistica pe care a comis-o recent, ministrul Apararii a invatat sa taca intelept - dar ceea ce face acum este extrem de grav din perspectiva spiritului constitutional si al principiilor europene", a scris pe Facebook deputatul PNL, Ovidiu Raetchi, membru al Comisiei de Aparare.

Reactia a venit dupa ce ministrul Apararii Mihai Fifor (PSD) a spus ca jandarmii au actionat corect la proteste si ca este regretabila pozitia presedintelui Iohannis privind interventia fortelor de ordine, subliniind ca e nevoie de o ancheta pentru a se clarifica cine si in ce scop a organizat acest miting.

"Fac un apel catre toti cetatenii de buna-credinta sa se delimiteze de actele de violenta si de persoanele care provoaca in mod deliberat interventia fortelor de ordine. Deja se incearca repetarea violentelor de aseara, fapt ce arata ca valul de incitari de pe retelele de socializare din ultimele zile au facut parte dintr-un plan bine pus la punct. Astfel se explica si de ce nu exista un organizator oficial al acestui protest. Vedem insa cu totii ca USR si PNL patroneaza deturnarea unui protest numit al diasporei in violente stradale. Lideri politici ai partidelor de opozitie au inteles sa transforme dreptul unor persoane de a-si exprima opiniile intr-o actiune de campanie electorala si de rasturnare a unui guvern ales democratic", a scris ministrul Mihai Fifor pe Facebook.

Jandarmii au intervenit in forta, vineri seara, cu gaze lacrimogene si tunuri de apa, in Piata Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflati in fata sediului Executivului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Fifor protest diaspora , #protest Diaspora