Victimele violentelor din 10 august continua sa depuna documente la Parchet: S-ar putea sa vedem jandarmi retinuti

Vineri, 28 Septembrie 2018, ora 13:05
6331 citiri
Victimele violentelor din 10 august continua sa depuna documente la Parchet: S-ar putea sa vedem jandarmi retinuti
Foto: Facebook/USR

Unele victime ale violentelor din 10 august continua sa depuna documente medicale la dosarul deschis de procurorii Sectiei Militare din Parchetul General, existand posibilitatea ca incadrarea faptelor sa fie mult mai grava si sa asistam la retineri in randul jandarmilor care au actionat in Piata Victoriei.

"Continuam sa depunem documente ale victimelor, documente medicale. Au inceput sa iasa certificatele medicale pe care le asteptau multe dintre victime. Stiti ca este un proces birocratic destul de complicat", a declarat, vineri, in fata Parchetului General, Vlad Gheorghe (USR), unul dintre cei batuti cu bestialitate de jandarmi in noaptea de 10 spre 11 august.

Imediat dupa deschiderea dosarului si inregistrarea celor aproape 700 de plangeri din partea victimelor jandarmilor, acestora le-au fost puse la dispozitie modele de plangeri, a mai precizat el.

"Am acordat asistenta, ii ajutam la completarea dosarelor, in numele comunitatii 'Refuz abuz' constituita dupa 10 august, astfel incat procurorii sa aiba toate datele pentru a incadra corect infractiunile. In dosar s-au dispus acte procedurale pentru a se stabili daca anumitor victime li s-a pus in pericol viata", a mai precizat Vlad Gheorghe.

De asemenea, acesta a subliniat ca este foarte important "sa se clarifice gravitatea ranilor pe care le-au suferit victimele", ca sa poata fi stabiliti vinovatii.

"Sa vedem macar suspectii. Si nu doar sefii Jandarmeriei, discutam si de jandarmii din strada, autorii directi ai acelor fapte. Daca se merge catre o incadrare mai grava, penala, cum ar fi tentativa de omor, probabil ca vor fi si ceva masuri preventive, pentru ca se depaseste zona de abuz in serviciu, se trece la infractiuni contra persoanei, mult mai grav", a mai spus Vlad Gheorghe.

In plus, Vlad Gheorghe a dat si exemplul colegului sau Doru Oprea, cel care a fost internat cu o rana grava la picior, suferinta provocata de o grenada.

"Noi consideram ca i-a fost pusa in pericol viata, dar incadrarea se va face conform expertizei medico-legale", a mai precizat Vlad Gheorghe.

Sefii Jandarmeriei au fost chemati saptamana aceasta la audieri de catre procurori, in dosarul in care s-a inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu, dar s-au prevalat de dreptul la tacere. Pana in acest moment nu s-au facut retineri in dosarul 10 august si nici nu au fost identificati jandarmii fara functii inalte care au batut fara motiv tineri cu mainile ridicate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#expertize medicale dosar 10 august , #protest Diaspora