Toti pentru justitie! O tanara judecatoare a protestat singura, in ciuda amenintarilor jandarmilor

Luni, 18 Martie 2019, ora 18:48
25877 citiri
Toti pentru justitie! O tanara judecatoare a protestat singura, in ciuda amenintarilor jandarmilor
Foto: captura video Rezistenta TV

Luni seara, de la ora 18, mai multi judecatori si procurori au intentionat sa protesteze din nou pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti, insa de data asta au fost impiedicati de jandarmi. O tanara judecatoare nu s-a lasat intimidata si a protestat singura.

Astfel, in timp ce colegii ei s-au strans la coltul cladirii, discutand ce sa faca, Andreea Sarbu, judecator la Judecatoria Sectorului 1, a ramas pe trepte, acolo unde magistratii au protestat de fiecare data, imaginile facand inconjurul presei internationale.

Ea a fost abordata de oamenii in uniforma in timp ce un sef in civil incerca sa faca ordine in zona, conform imaginilor si declaratiilor transmise live pe Facebook de Rezistenta TV.

Foto: captura Rezistenta TV

Intrebata de cativa jurnalisti, Andreea Sarbu a explicat cu zambetul pe buze ca jandarmii i-au spus ca exista un ordin emis de presedintele Curtii de Apel Bucuresti care le interzice magistratilor sa stationeze pe trepte.

"Nu mi s-a aratat, astept sa mi se arate, sa vad cum arata ordinul", a precizat ea, la cererea jurnalistilor.

Cand cineva a remarcat ca este singura, pentru ca ai sai colegi stau la coltul cladirii, Andreea Sarbu a afirmat: "Cred ca oricine vrea sa protesteze are tot dreptul. Nu trebuie sa fie chemat, nici eu nu am fost chemata".

In context, judecatorul a spus ca deja Curtea Europeana s-a pronuntat cu privire la legalitatea si concordanta noilor legi ale justitiei, modificate in ultimii ani.

"Acum asteptam rezultate din partea justitiei, pentru ca din partea Parlamentului vedeti care au fost rezultatele", a completat ea.

Intrebata ce ar trebui sa faca ministrul Justitiei, aceasta a replicat: "Nu o sa ii spun eu ce ar trebui sa faca", precizand insa ca, ea personal, isi doreste abrogarea intregului pachet de legi ale justitiei, precum si a ultimelor ordonante, atat de contestate de magistrati si de societatea civila.

De asemenea, intrebata de un jurnalist daca un sef poate sa interzica dreptul la libera exprimare al unui magistrat, Andreea Sarbu a raspuns: "Dreptul la libera exprimare nu mi-l poate interzice nimeni, e un drept pe care il avem si noi magistratii, ca orice cetatean".

Foto: captura Rezistenta TV

In jurul orei 18:30, cei aproximativ 20 de colegi care pana atunci statusera la coltul cladirii au venit alaturi de Andreea Sarbu si au protestat, ca de obicei, pe treptele de la CAB.

Printre acestia s-a aflat si procurorul DNA Alexandra Lancranjan, cea care instrumenteaza dosarul Tel Drum, in care este vizat Liviu Dragnea.

"Este un protest tacut al colegilor judecatori si procurori. Este public ce cerem in legatura cu legile justitiei si cu modalitatea in care se intampla modificarile legislative in aceasta perioada. Dialogul cu celelalte puteri ale statului ar trebui, la acest moment, sa fie in sensul pastrarii principiului echilibrului si transparentei. Toate solicitarile judecatorilor si procurorilor sunt publice prin intermediul asociatiilor sau demersuri personale", a declarat Alexandra Lancranjan, citata de Mediafax.

Tot ca de obicei, mai multi soferi care treceau prin zona au claxonat in semn de solidaritate cu magistratii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#proteste magistrati jandarmi Bucuresti , #proteste magistrati