Magistratii protesteaza din nou, luni, pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti

Luni, 25 Martie 2019, ora 07:27
8384 citiri
Magistratii protesteaza din nou, luni, pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Magistratii protesteaza din nou, luni, de la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti, fata de refuzul Guvernului de a abroga integral OUG 7/2019.

Totodata, ei vor protesta si fata de infiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie, precum si fata de iminenta adoptare a unei OUG de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala.

"Magistratii vor protesta luni, 25 martie 2019, la ora 18:00, pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti, fata de refuzul Guvernului de a abroga integral OUG 7/2019, fata de maniera netransparenta si neloiala de legiferare in domeniul statutului profesiei de magistrat, fata de infiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie, precum si fata de iminenta adoptare a unei OUG de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala, care este de natura sa afecteze grav combaterea fenomenului infractional in ansamblu", a anuntat pe Facebook procurorul DNA, Alexandra Carmen Lancranjan.

Este vorba de magistratul care instrumenteaza dosarul Tel Drum, in care este cercetat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Magistratii reamintesc ca "Romania este stat membru al Uniunii Europene, iar impotriva infiintarii Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor sin Justitie, cat si impotriva reglementarii excesive prin OUG, in lipsa unei urgente reale, s-au pronuntat atat Comisia Europeana, Parlamentul European, cat si organisme independente formate din specialisti recunoscuti, precum Comisia de la Venetia sau GRECO".

Iata Cele mai noi informatii despre protestele magistratilor si ale sustinatorilor lor

Protestele magistratilor au inceput odata cu adoptarea controversatei ordonante 7/2019. Din 19 februarie s-a iesit permanent in strada pentru a se reaminti ca Politicul nu are dreptul sa ii intimideze sau sa incerce sa ii supuna pe magistrati si ca acolo unde Justitie nu e, nimic nu e. O delegatie formata din 30 de magistrati va merge in data de 4 aprilie la Bruxelles pentru discutii cu reprezentanti ai Comisiei Europene.

Pana atunci, judecatorii si procurorii vor continua sa isi manifeste nemultumirile si sa protesteze purtand banderole albe sau suspendandu-si activitatea pentru cateva ore in fiecare zi.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#proteste magistrati, #magistrati protest Palatul de Justitie , #proteste magistrati