5.000 de mineri si energeticieni au protestat la Targu Jiu: Au cerut demisia lui Ponta

Joi, 05 Februarie 2015, ora 20:30
4624 citiri
5.000 de mineri si energeticieni au protestat la Targu Jiu: Au cerut demisia lui Ponta
Foto: Digi 24

Peste cinci mii de mineri si energeticieni, angajati ai subunitatilor Complexului Energetic Oltenia (CEO) si membri ai Federatiei Nationale Mine Energie si Federatiei Nationale a Sindicatelor din Electricitate (FNSE) au protestat, joi seara, timp de o ora si jumatate, in fata sediului Diviziei Miniere din centrul orasului Targu-Jiu.

Oamenii sunt nemultumiti fata de propunerea administratiei companiei de reducere cu 20% a fondului de salarii si de eliminare a primelor si sporurilor angajatilor.

Alaturi de acestia, la actiunea de protest au mai participat si membri ai Federatiei Energetice si Sindicatului National Petrom.

Cei aproximativ 5.000 de protestatari prezenti la actiune (cifra anuntata de organizatori n.red.) au scandat lozinci impotriva managerului CEO, Laurentiu Ciurel, a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Ion Calinoiu, dar si a premierului Victor Ponta, cerand demisia celor trei.

Potrivit presedintelui Federatiei Univers, Adolf Muresan, situatia in care se afla CEO in prezent a fost cauzata de un management defectuos, dar si de legislatia Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Miting cu imbranceli la Targu Jiu: Directorul Complexului Energetic Oltenia, in mijlocul minerilor

Acesta a sustinut ca numarul mare de sindicalisti dovedeste ca oamenii sunt uniti, acest lucru fiind un semnal atat pentru administratie, cat si pentru mediul politic ca "oamenii nu vor mai putea fi manipulati ca si pana acum".

In context, vicepresedintele FNME, Constantin Mitrescu, a precizat ca "oamenii s-au saturat sa fie umiliti si sa li se taie din drepturi", subliniind ca vor continua protestele pana cand actuala conducere a CEO va demisiona.

"Cei peste 5.000 au venit fiindca nu mai suporta umilinta pe care au primit-o din partea acestei conduceri. Acesti oameni ne indeamna sa ramanem in strada pana cand aceasta conducere care este formata dintr-un prezumtiv infractor paraseste de bunavoie unitatea. Ne-am saturat de faptul ca suntem umiliti in fiecare zi, ca ni se taie din drepturi pentru ca nu mai au bani pentru furtisagurile pe care le fac in fiecare zi", a mai spus Constantin Mitrescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#protest mineri Targu Jiu, #protest mineri salarii, #Targu Jiu mineri , #proteste