Academia Romana se dezice de apelul la patriotism dupa ce a fost dur criticata

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 14:01
17751 citiri
Academia Romana se dezice de apelul la patriotism dupa ce a fost dur criticata
Foto: Arhiva site/Academia Romana

Academia Romana se delimiteaza de apelul la patriotism si la pedepsirea agresiunilor la adresa suveranitatii dat presei miercuri si semnat de peste 80 de academicieni.

Reprezentantii institutiei sustin ca documentul a fost redactat de trei membri titulari ai Academiei Romane - Victor Voicu, Ioan Aurel Pop si Gheorghe Paun -, iar textul nu este asumat de for.

Presedintele Academiei Romane, Ionel Valentin Vlad, va discuta zilele acestea cu initiatorii documentului, dupa ce el a fost cel care a decis eliminarea apelului de pe pagina principala a site-ului institutiei, sustin reprezentanti ai Academiei.

Un punct de vedere oficial al Academiei Romane va urma sa fie transmis in numele institutiei, a declarat Carmen Dobre, purtatoarea de cuvant a presedintelui Academiei.

Scrisoarea care a starnit critici dure avea 82 de semnatari care se aratau "ingrijorati" de evolutiile interne si internationale din ultimele decenii, caracterizate printr-o continua si alarmanta incercare de "erodare a identitatii, suveranitatii si unitatii nationale a Romaniei", cu actiuni plasate sub semnul "globalismului nivelator sau al unei exagerate 'corectitudini politice', dar si cu multe actiuni indreptate direct impotriva statului si poporului roman".

In varianta publicata pe site-ul Acad.ro apar 84 de nume, Emil Burzo, membru titular, si Ladislau Vekas, membru corespondent, alaturandu-se ideilor expuse.

Academicianul Mircea Dumitru a anuntat joi ca se disociaza de textul apelului in care apare ca semnatar, sustinand ca nu se regaseste in stilistica, retorica si ideile sustinute in scrisoarea transmisa. El a precizat, pe pagina de Facebook, ca, pana la momentul publicarii textului, nu a cunoscut continutul scrisorii.

Si teologul si filozoful Wilhelm Danca, membru corespondent al Academiei Romane, a anuntat vineri, tot pe Facebook, ca se disociaza de recentul apel al grupului de initiativa din Academia Romana pentru ca nu oglindeste convingerile sale crestine.

Vezi aici textul apelului: Dupa 10 zile in care sute de mii de oameni au iesit sa apere Justitia, Academia Romana cere lupta pentru integritatea teritoriala

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Academia Romana apel patriotism lupta suveranitate , #proteste